Recension: The Midlife Crisis – Salvation 2.0

Band: The Midlife Crisis
Skiva: Salvation 2.0
Genre: Rock
Utgivningsår: 2018

Midlife Crisis från Kungsör är verkligen inget band man bara kastar in i en specifik genre. Här blandas rockriff från 70-talet med 90-tals pop och punk på ett snyggt sätt och resultatet blir riktigt angenämt. Skivan växer verkligen vid varje lyssning och det går att hitta nya lager hela tiden. Det är nästan så att man blir nipprig då samma låt har en förmåga att byta skepnad flera gånger.

Första låten “Salvation” kickar igång med en Broder Daniel-slinga för att övergå till Backyard Babies rock n roll och när refrängen kommer blir de lika sköra som Bad Cash Quartet. Sista låten “Bars” inleder som en trallpunklåt och går över till mer alternativ rock. På det ambivalenta sättet fortsätter Midlife Crisis att blanda musikstilar och jag måste säga att jag gillar det.

Jag brukar inte spekulera så mycket men om vi hade åkt tillbaka 20 år och till Emmabodafestivalen tror jag verkligen att Midlife Crisis skulle kunnat slå igenom där och då. Hur det fungerar 2018 återstår att se. Det som gör bandet intressant är att de spelar en musik som kan tilltala många oavsett vilka musikpreferenser man har, för de är långtifrån något klassiskt rock eller popband.

Midlife Crisis har en stor tillgång i sina melodier. De otroligt starka och melankoliska refrängerna i “Salvation” och ”Sleazy Rum” håller riktigt hög klass. Det finns som sagt en viss skörhet där stämmorna är nära att spricka men eftersom de ligger på rätt sida om gränsen blir det riktigt effektfullt.

Skivan har totalt 5 låtar och en speltid på 19 minuter.

Midlife Crisis Facebook

You May Also Like