Recension: Huvet – EP1

Band: Huvet
Skiva: EP1
Genre: Hardcore
Utgivningsår: 2018.

Huvet beskriver sig själva som fyra medelålders idioter som spelar idiotisk rock för att motverka idiotin. Jag tror att gemene man verkligen skulle hålla med om att det är idiotisk rock, eller såndär dunka dunka, eller bara en massa oljud. Men för den delen av mänskligheten som faktiskt uppskattar lite Lo Fi då och då kommer Huvet med all säkerhet att frambringa glädje. Hur vet jag det? Jo jag tillhör just den delen av mänskligheten.

För de som blir nyfikna är Lo Fi en förkortning av Low Fidelity. Det innebär att produktionen inte ska vara särskilt bra. Det ska låta som det är inspelat live på en gammal bandspelare. En audiofil har alltså inte mycket att hämta där. Och just där hittar vi Huvet. De hymlar inte med att de vill låta som Big Black och Flipper. Något de lyckas med.

Det finns en portion postpunk i Huvet men mycket mer hardcore i stil med Black Flag och tidiga Beastie Boys. Det är en kakafoni av ljud och kaos. Att Huvet sjunger på svenska gör det hela ännu bättre och mer originellt. Det är lite som om Freddie Wadlings gamla band Liket Lever skulle spelat hardcore.

Inledande “Kärlekslåten” är en riktig pärla där man bara vill skaka ur sig all ångest. Och när man väl är symptomfri kommer nästa låt “Kållåda” med en ny ångestinjektion. Jag kan bara säga att det är så fantastiskt bra.

Det här är Huvets debutskiva och det kommer att bli spännande att följa dessa Eskilstunagrabbar framöver. Skivan innehåller sju låtar fyllda av distorsion och galenskap och bakom det hör man att de är riktigt duktiga musiker. Skivan är släppt på Spotify och finns att lyssna på här under. Speltid: 18 minuter.

Den 24 augusti har Huvet releasefest på Biografbaren. Info om det hittar ni på Facebook

Huvet på Facebook

You May Also Like