Charta 77 öser på. Foto: Maria Ström.

Punkig kärleksbomb slog ner i Torshälla

Alla Hjärtans Dag gick i punkens tecken när Charta 77 och KSM3 tog över Saga Salongen i Torshälla tillsammans med en publik som var riktigt peppad. Förväntningarna på kvällen var stora och alla inblandade såg till att det blev precis så hjärtligt som väntat.

Det var många som hade tagit sig ut till lilla pittoreska Torshälla under fredagskvällen för att avnjuta mat, dryck men framför allt musik och det blev en härlig afton. Med två band som älskar både varandra och sin publik och en publik som älskar banden, då kan det inte gå fel.

Charta 77 öppnade kvällen med att fokusera halva tiden på deras senaste album Skuld. Skivan är riktigt bra men jag har sagt det förut, musik ska upplevas live, på det sättet växte låtarna ännu mer. Skuld seglar upp till att vara bland det bästa de har släppt. Efter att ha betat av de låtarna startade den stora hitkavalkaden där en stor del av materialet var hämtat från Grisfesten och Tecken i tiden. Det var som att sätta sig i en tidsmaskin och resa tillbaka till mitten av 90-talet.

Det var så klart en behållning att få höra Kungarna Af Stan och Herrarna i sandlådan. Tyvärr rullade tiden på alldeles för snabbt och jag har känslan av att de hade tänkt spela Ensam Kvar men att tiden inte räckte till. Det är en låt som tyvärr aldrig verkar bli inaktuell. Charta 77 håller minsann måttet fortfarande.

KSM3 gick ut hårt och ökade skulle man kunna säga. Här varvades det bästa från Johan Johanssons repertoar, både från KSMB-tiden och som soloartist. Johansson har alltid varit en fantastisk låtskrivare och att det är han som ligger bakom de största KSMB-hitlåtarna märks tydligt när man lyssnar på de låtar som KSMB skrivit på senare tid, det går inte att jämföra. Därför är jag tacksam över att KSM3 finns.

Det gick ett glädjerus i publiken när de spelade Dörrterror, Polsk Zchlager, Klockan 8 och framför allt 602. Men Johanssons sololåtar får absolut inte komma i skymundan jag tycker att Va?! och Min Lilla Svarta Själ är odödliga, det handlar inte bara om nostalgi. Sen är KSM3 ett kollektiv av briljanta musiker. Det var riktigt tight, ösigt och svängigt, ofta i ett rasande tempo.

Foton och videos här under:

Text och videos: Mikael Ström
Foton: Maria Ström

You May Also Like