Personen fördes med ambulans till sjukhus…

Person påkörd av tåg i Gnesta – tågtrafiken stoppades

Klockan halvåtta på tisdagsmorgonen beordrades polis, räddningstjänst och ambulans till centralstationen i Gnesta. Det med anledning av en trafikolycka. Enligt SOS-larmet skulle en person på platsen ha blivit påkörd av ett tåg.

– Personen ska enligt initiala uppgifter ha varit talbar, berättar Polisens presstalesperson, Angelica Israelsson Silfver.

Personen fördes med ambulans till sjukhus. Polisen har under morgonen pratat med vittnen och det finns i nuläget ingen brottsmisstanke.

– Ärendet har kopplingar till psykisk ohälsa, säger Angelica Israelsson Silfver.

Tågtrafiken stoppades

På grund av olyckshändelsen stoppades tågtrafiken mellan Södertälje Syd och Flen under tisdagsmorgonen. Förutom Flen och Gnesta påverkades även Katrineholm. Trafikstoppet hävdes senare under morgonen, men hade då skapat kraftiga förseningar i tågtrafiken.

Åldringsbrott i Eskilstuna

Under natten mot idag tisdag ska en kvinna i 80-årsåldern ha upptäckt att smycken tillgripits från hennes bostad i Brottsta i Eskilstuna. Stölden ska ha skett då kvinnan var ute i trädgården någon gång under måndagen.

– En anmälan om grov stöld och brottsplatsundersökning är genomförd. Ärendet klassas som grov stöld, berättar Angelica Israelsson Silfver.

Smyckena ska enligt Polisen vara värda en större summa.

Anlagd brand i Torshälla

Under natten mot igår måndag larmades Polisen till Torshälla. Det med anledning av en brand.

Det rörde sig om en containerbrand. Ingen person ska ha skadats i samband med händelsen. Det hela rubriceras som skadegörelse genom brand. Det finns ingen misstänkt i ärendet.

– Kvällen och natten mot idag tisdag har för övrigt varit lugn, säger Polisens presstalesperson, Angelica Israelsson Silfver.

Angelica Israelsson Silfver, Polisen.

You May Also Like