Polisen i Eskilstuna har som vanligt jobbat med flera olika ärenden under det senaste dygnet…

Bostad i radhus förstörd efter brand i Eskilstuna under tisdagskvällen

En lägenhet i en radhuslänga i stadsdelen Borsökna i Eskilstuna förstördes vid en brand sent under tisdagskvällen. 

Larmet om branden kom in runt klockan halvtio på tisdagskvällen. Väl på plats konstaterade Räddningstjänsten att branden hotade att sprida sig till ett hus med ytterligare flera lägenheter, varpå bostäderna evakuerades. Ett par andra lägenheter fick lättare skador, men ingen person ska ha kommit till skada efter kvällens brand.

Brandorsak

Enligt uppgift ska branden ha börjat i ett förråd och sedan spridit sig till fasaden. En person är nu misstänkt för allmänfarlig vårdslöshet.
En man hade under kvällen lämnat förrådet med en arbetslampa igång, och när han kom tillbaka brann det. Detta tros i nuläget vara brandorsaken.

Elsparkcykel och bil kolliderade

Strax efter klockan sex på tisdagskvällen ska en elsparkcyklist ha kolliderat med en personbil på Mälarvägen i stadsdelen Årby i Eskilstuna.

Mannen på elsparkcykel var efter kollisionen vaken och talbar, men fick följa med i ambulans till Mälarsjukhuset för vård. Hans skadeläge är inte känt.

Vållande till  personskada

Föraren av personbilen misstänks nu för vållande till personskada.

Under kvällen och natten mot idag onsdag har Polisen även hanterat rutinärenden, som exempelvis viltolyckor och trafikkontroller.

You May Also Like