Olyckan ska ha inträffat på Domaregatan vid Lidl-butiken i Råbergstorp i Eskilstuna under den tidiga söndagseftermiddagen…

Eskilstuna: Barn allvarligt skadat efter trafikolycka – Man anhållen

Tidigt på söndagseftermiddagen inkom ett barn till Mälarsjukhuset i Eskilstuna efter att, enligt uppgift, ha blivit påkört av en bil i området Råbergstorp.

Olyckan ska ha inträffat på Domaregatan vid Lidl-butiken i Råbergstorp i Eskilstuna strax efter lunchtid på söndagen. Barnet, en pojke, var då ute och gick med sin mamma i anslutning till butikens parkeringsplatser när olyckan plötsligt var framme. Enligt uppgifter ska pojken dock inte ha inkommit med ambulans till Mälarsjukhuset, utan på annat sätt.

Allvarligt skadad

Pojken, som är under 10 år, uppges vara allvarligt skadad och har nu transporterats vidare till Akademiska Sjukhuset i Uppsala för vidare vård. I nuläget finns ingen övrig information vad gäller skadeläget för pojken.

Man anhållen

Föraren av fordonet som var inblandat i ärendet greps efter händelsen under söndagen, och rättsläget är just nu grovt vållande till kroppsskada. Personen, som är en man i 25-årsåldern och hemmahörande i Eskilstuna, är nu dessutom anhållen. Han ska höras närmare under måndagseftermiddagen. Polisen har arbetat med att försöka kartlägga omständigheterna kring olyckan och säkra förundersökningen genom förhör och tekniska utredningsåtgärder. Polisen söker också fler vittnen som kan ha sett något i samband med olyckan under gårdagen.

– Ärendet leds nu av åklagare på Åklagarmyndigheten, berättar Polisens presstalesperson.

You May Also Like