Polisen har under det senaste dygnet arbetat med både misshandel, rattfylleri, olaga intrång och stöld…

Man misshandlade kvinna i Hälleforsnäs tidigt på fredagsmorgonen

Strax före klockan sex på fredagsmorgonen kallades Polisen till en adress i Hälleforsnäs (mellan Eskilstuna och Flen). Det med anledning av en misstänkt misshandel i relation. Under ett så kallat facetimesamtal ser en inringare att en kvinna misshandlas av en man som hon har en relation till.

Polisen åkte ut till den aktuella adressen i Hälleforsnäs och kunde snabbt frihetsberöva mannen.

– Mannen misstänks för ringa misshandel, försök till misshandel samt övergrepp i rättssak. Det sistnämnda för att han ska ha hotat kvinnan om vad som skulle hända om polis tillkallades, berättar Polisens presstalesperson, Johnny Gustavsson.

Rattfyllerist körde in i mitträcket på E20

Polis, räddningstjänst och ambulans larmades under fredagsförmiddagen med anledning av en trafikolycka på E20 strax utanför Eskilstuna. Olyckan ska ha inträffat strax före klockan nio på fredagsförmiddagen i närheten av Tumbo Husvagnar på sträckan mellan Råbyhed och Trafikplats Gröndal. 

Olyckan visade sig vara en singelolycka där föraren av en personbil kört in i mitträcket på E20. Under själva räddningsarbetet blev det totalstopp för trafik förbi olycksplatsen i båda riktningar, varpå köer uppstod.

– Föraren, en man i 20-årsåldern, misstänks nu för rattfylleri. Han togs med för provtagning, berättar Polisens presstalesperson, Monica Bergström.

Efter avslutat räddningsarbete släpptes trafiken på igen. Det finns inga uppgifter om personskador i samband med singelolyckan på fredagsförmiddagen.

Tidigare nu i veckan tog Polisen en annan rattfyllerist på just E20 i Eskilstuna, det efter en vansinnesfärd (se tidigare artikel).

Inbrottstjuvar tagna på bar gärning

Vid halvelvatiden på onsdagskvällen larmades Polisen till Kungsgatan i Eskilstuna. Det efter att två obehöriga personer hade tagit sig in på ett inhägnat området på platsen. Det inhägnade området tillhör ett företag. Via övervakningskamera ska dessa personer ha setts ta sig in på området.

Polisen åkte till platsen och två misstänkta gärningspersoner påträffades också ganska snart. Det visade sig vara två män; den ena i 20-årsåldern och den andra i 25-årsåldern.

– De båda är misstänkta för stöld och olaga intrång. Männen förhördes, men släpptes sedan på fri fot. De är dock fortsatt misstänkta i ärendet, säger Polisens presstalesperson, Dennis Johansson Strömberg.

You May Also Like