Fredag förmiddag – i Valhalla i Eskilstuna går kraftvärmeverket på högvarv, och även andra mindre värmeverk i stan är i gång just nu…

Onormalt kallt i Eskilstuna – men snart kommer plusgrader och regn

Under natten och morgonen mot fredagen har det rapporterats om temperaturer på under 20 minusgrader på flera håll i Eskilstunatrakten – och det har varit riktigt kallt nu under en längre period. Men snart är det slut med det, säger SMHI.

De två senaste dygnen har temperaturen nattetid legat runt 20 minusgrader i Eskilstuna med omnejd. För att vara i december får man klassa det som onormalt, säger SMHI. Temperaturen de senaste dygnen är till och med betydligt under det normala. Vi har dessutom fått en ansenlig mängd snö.

Men den extrema kylan ser nu ut att börja röra sig bort från vårt område. Redan nu till helgen blir det betydligt mildare, och i början på nästa vecka kan vi i Eskilstuna till och med få flera plusgrader. För att göra det hela än mer tråkigt kan vi dessutom bjudas på regn någon gång under den kommande veckan.

Sjudygnsprognos för Eskilstuna

Sjudygnsprognosen visar i nuläget temperaturer på runt 5 plusgrader under nästa vecka. Det finns också risk för regn.

Troligtvis ingen vit jul

SMHI:s prognos för Julafton visar just nu på mulet väder och runt noll grader. Blir det dessutom regn och plusgrader i den kommande veckan så förvinner troligtvis det mesta av vårt vita snötäcke. En mer träffsäker prognos för julhelgen kommer SMHI att kunna ge först i början på nästa vecka – men det ser inte så muntert ut…

Flera trafikolyckor

På grund av snö och extrema köldgrader har det varit, och är fortfarande halt, eller till och med mycket halt på flera vägar runt om i vårt område. Under de senaste dygnen har det rapporterats om flera trafikolyckor som i huvudsak relaterat till väglaget.

I vår grannkommun Arboga inträffade under veckan en riktigt allvarlig trafikolycka med dödlig utgång. En bilist ska under onsdagseftermiddagen ha påbörjat en omkörning, men sedan fått sladd och tappat kontrollen över fordonet. Fordonet kolliderade då med en mötande buss. Föraren av personbilen, en man i 30-årsåldern, skadades allvarligt och ska enligt uppgift ha blivit fastklämd. Under gårdagen informerade Polisen om att mannen avlidit till följd av sina skador. I den mötande bussen ska det vid tillfället ha funnits ett 15-tal personer – dessa verkar dock ha klara sig utan allvarligare skador.

Mer snö till helgen

Nu till helgen kan det eventuellt komma ytterligare snö över Eskilstuna. Störst chans för snö ser det i så fall ut att kunna bli imorgon lördag…

Läs också:

You May Also Like