Landskapsbilden på Väster kommer om ett par år att se ganska annorlunda ut… Foto: Sehlhall.

Nytt 10-våningshus på Väster i Eskilstuna

Det är fastighetsbolaget Sehlhall som tänker bygga 148 hyreslägenheter i området. Två huskroppar ska uppföras på platsen, varav den ena kommer att utmärka sig en aning – ett 10-våningshus.

Från början var det tänkt att man skulle bygga ett vård- och omsorgsboende på den aktuella platsen, men dessa planer tycks man nu ha lagt på hyllan. Det efter önskemål från Eskilstuna Kommun.

Området går under namnet Kvarteret Väduren som ligger i korsningen Kungsgatan/Langsgatan – enkelt uttryckt ligger platsen snett mitt emot livsmedelskedjan Willys på andra sidan Kungsgatan i centrala Eskilstuna. Det har redan pågått arbete på platsen sedan en tid tillbaka, och nu ska en gammal industribyggnad rivas för att ge plats åt de 148 nya hyreslägenheterna.

Kommer att gå fort

När rivningen av den gamla industribyggnaden är klar kan så arbetet med de nya bostäderna börja och man hoppas att inflyttning i de nya husen kan ske redan i slutet av 2024.

Attraktivt område

De nya hyresgästerna kommer att ha mycket nära till flera centrala platser. Kvarteret Väduren ligger bara ett stenkast från Willysbutiken. I närheten finns också Munktellbadet, Centralstationen och närheten till Eskilstuna Centrum.

Höjden på det nya 10-våningshuset kommer att bli 35 meter. Foto: Sehlhall.

När tidningen eFOLKETS reporter var på plats i morse såg det ut så här på den aktuella platsen – om ett par år kommer landskapsbilden att se ganska annorlunda ut…

Foto: Sehlhall.

You May Also Like