Mötesplats Skiftinge Palatzet är beläget i Skiftinge Centrum mittemot Vårdcentralen.

Nyinvigning av Mötesplats Skiftinge Palatzet!

Mötesplats Skiftinge Palatzet i Eskilstuna utökas med fler verksamheter och mer aktiviteter. Nu på fredag (8 april) nyinvigs mötesplatsen med musik, tal och öppet hus med prova på-aktiviteter.

Nu finns bland annat ett bibliotek på Skiftinge Palatzet och Kulturskolan kommer regelbundet att ha öppen verksamhet på mötesplatsen. Lokalerna har också renoverats och anpassats till fler verksamheter. Sedan tidigare finns café, fritidsgård, verksamhet för seniorer, aktiviteter med föreningar och studieförbund, med mera…

Invigningen startar klockan 13.00

  • 13.00 Sång av Tvåornas Kör, under ledning av Kulturskolan.
  • 13.15 Invigning av Marie Svensson (S), ordförande i Kultur- & Fritidsnämnden.
  • 13.30 Kaffe, saft och tårta.

Under eftermiddagen kommer det att finnas prova på-aktiviteter, musik och underhållning. Man kan skaffa lånekort, prova på instrument, skapande, spel och pyssel.

Här händer mycket

Palatzet i stadsdelen Skiftinge har programverksamheten för alla åldrar med återkommande veckoaktiviteter samt föreläsningar, temakvällar, uppträdanden och utbildnings- och arbetsmarknadsaktiviteter. Aktiviteterna arrangeras i samverkan med föreningar, studieförbund och andra kommunala verksamheter. Under sommaren arrangeras ett stort antal aktiviteter i anslutning till Sommartorget.

Café och musikstudio

På mötesplatsen finns även dagstidningar och tidskrifter på olika språk, trådlös uppkoppling (wifi), möjlighet att låna datorer, skriva ut och kopiera. I lokalerna finns café, skaparverkstad, musikstudio, danssal, biorum, biljardrum och Palatzet Fritidsgård.

Skiftinge Centrum – Här finns både restauranger, matbutiker och mycket annat. Området ska inte förväxlas med handelsområdet Skiftinge där butiker som ICA Maxi, DollarStore och Biltema ligger.

You May Also Like