Polisen i Eskilstuna har som vanligt jobbat med flera olika ärenden under det senaste dygnet…

Kvinna gripen efter mordförsök i Torshälla

Strax efter klockan åtta på onsdagskvällen fick Polisen in ett larm om bråk i en bostad i Torshälla. Väl på plats anträffades en skadad man. Han hade misshandlats med någon form av tillhygge.

Samtidigt kunde en kvinna i 35-årsåldern gripas i bostaden. Hon är nu misstänkt för försök till mord.

– Mannen ska inte ha blivit allvarligt skadad. Bostaden i Torshälla spärrades under onsdagskvällen av för en teknisk undersökning, berättar Polisens presstalesperson, Marcus Anefur.

Kvinnan skulle enligt uppgift förhöras under natten mot idag. Troligtvis skulle hon också komma att anhållas.

Villabrand i Eskilstuna

Under natten mot idag torsdag larmades Räddningstjänsten till en villabrand i Eskilstuna. Närmare bestämt Mesta/Berga.

En pappa och hans dotter ska ha vaknat av att brandvarnaren gått igång, och de båda tog sig sedan ut på taket till villan för att undkomma branden.

Räddningstjänsten arbetade under torsdagsmorgonen med att släcka branden som enligt uppgift ska ha startat i köket på bottenvåningen. Pappan och dottern fördes i ambulans till Mälarsjukhuset för kontroll. De ska dock inte ha skadats allvarligt enligt uppgift.

Äldre man hittad död i bostad

En man i 80-årsåldern hittades under onsdagseftermiddagen död i en bostad i Eskilstuna.

Det var vid fyratiden på onsdagseftermiddagen som Polisen larmades till en adress. Det efter att en bekant till mannen hört av sig. Denne ska ha försökt att få kontakt med den äldre mannen, men när det inte gick ha blivit orolig och ringt Polisen.

– Det finns omständigheter i ärendet, och vid anträffandet, som måste utredas närmare, innan brott kan uteslutas. Och av den anledningen inleds en förundersökning gällande mord. Vi kan på så sätt, med lagstöd, genomföra en rad utredningsåtgärder för att säkra uppgifter i förundersökningen, berättar Polisens presstalesperson, Marcus Anefur.

– Det finns dock i nuläget inget konkret som tyder på att någon annan person skulle vara involverad i dödsfallet, säger Marcus Anefur.

Bostaden spärrades under onsdagen av för en teknisk undersökning. Under onsdagskvällen hade anhöriga till den avlidne mannen ännu inte underrättats.

You May Also Like