Klosters Kyrka – i miniatyr. Ett av många roliga inslag på Äventyrsgolfen i Eskilsyuna…

Full rull på Äventyrsgolfen i Eskilstuna

Efter att ha legat nere under några år är nu Äventyrsgolfen på Strängnäsvägen vid Ekängen i Eskilstuna igång igen. När tidningen eFOLKET besökte golfbanorna nu under helgen var det många spelsugna besökare på plats – i alla åldrar.

Efter att Äventyrsgolfen varit stängd under några år har man nu öppnat igen. Nypremiären ägde rum under Midsommarhelgen. Äventyrsgolfen i Eskilstuna är känd för att ha många roliga banor. Bland banorna finns kända Eskilstunabyggnader – i miniatyr. Exempelvis Klosters Kyrka, Rademachersmedjorna, Eskilstunaån med mera.

18 kluriga banor

Bangolfen har funnits sedan 2002 och innehåller 18 banor. För några år sedan var anläggningen i ganska dåligt skick. Men banorna har nu genomgått en ordentlig renovering, där man bland annat målat och bytt ut filtdukarna på varje bana. På Äventyrsgolfen finns också ett café där man serverar både korv och glass.

Tidningen eFOLKET:s reporter passade på att gå en runda bland de 18 banorna. Det gick väl så där. När det gick mindre bra ansåg eFOLKET:s reporter att det var fel på klubban, och att den “drog åt vänster”. Ibland kom det också en vindpust som enligt eFOLKET:s reporter gjorde att bollen “tog en annan riktning” än vad som ursprungligen var planerat…