Musiktips – April Record Store Day special

På lördag den 13 april är det åter dags för Record Store Day. Dagen är till för att uppmärksamma de självständigt ägda skivbutikerna och har arrangerats sedan 2007. I och med Record Store Day kommer det ut mängder med skivor dels som återsläpp men även som specialutgåvor.

www.recordstoreday.se finns en lista över de skivbutiker som är med i Record Store Day Sverige. Där finns även en lista över de skivor som är speciellt utgivna för dagen. Här kommer tips på skivor jag anser vara intressanta. Den här månadens skivtips kommer dessutom även att leta sig utanför Sverige. Alla skivor kanske inte kommer att finnas i butik, men de brukar kunna gå att beställa i efterhand.

Bad Religion – My Sanity 7”
Det långlivade amerikanska punkbandet Bad Religion släpper via skivbolaget Epitaph denna vinylsingel. Båda låtarna ”My Sanity” och ”Chaos From Within” är tagna från deras kommande album Age Of Unreason som kommer ut senare i april. De finns redan nu att höra på Spotify. Den som gillar Bad Religion kommer inte att bli besviken. Deras klassiska melodiösa punk står sig fortfarande bra.

The Heptones – Swing Low LP
The Heptones bildades under det tidiga 60-talet och spelar en blandning av reggae och rocksteady. Albumet Swing Low släpptes först 1985. Den här utgåvan innehåller även en 12” singel med två låtar som fanns med på den singel Burning Sounds släppte tillsammans med Dennis Brown.

Jönzzonligan – Rösta på idioter LP
Det unga svenska punkbandet Jönzzonligan har via Wild Kingdom Records pressat 200 ex av deras debut i röd vinyl. Den kommer att säljas på Record Store Day men sedan är det officiella releasedatumet 26 april.

Motorhead – Rockaway Beach 7”
Motorhead hyllar ett annat lika klassiskt band – The Ramones. Den här singeln som kommer i färgad vinyl innehåller dels deras cover av Rockaway Beach men även liveinspelning av tributlåten R.A.M.O.N.E.S. Det är alltså 100 % rock n roll som gäller.

Weezer – Dusty Gems & Raw Nuggets LP
Minns ni Weezer? De slog igenom på 90-talet med låtar som Buddy Holly och Undone med en blandning av solig och alternativ rock. Den här skivan innehåller 14 låtar med B-sidor, rariteter och demoinspelningar. Det kanske kan bli ett sätt att återupptäcka 90-talsgiganterna.

You May Also Like