Polisen i Eskilstuna har arbetat med flera olika ärenden under det senaste dygnet – bland annat ett fall med en man som hamnade i Eskilstunaån under den kalla vinternatten…

Mindre lägenhetsbrand i Eskilstuna – En person gripen misstänkt för försök till grov mordbrand

Strax före klockan tio på onsdagskvällen larmades Polisen till en bostad i stadsdelen Fröslunda i Eskilstuna. Det med anledning av att en inringare noterat hur en person rört sig i ett trapphus med ett vasst tillhygge. Det ska också ha kommit rök från en av lägenheterna i fastigheten.

När polis anlänt till platsen greps en man i 20-årsåldern. Vid ytterligare kontroll visade det sig att det varit en mindre brand i en av lägenheterna som polispatrullen själva kunde släcka. Ingen person kom till skada i samband med händelsen.

Misstänkt för försök till grov mordbrand

– Mannen i 20-årsåldern är nu misstänkt för försök till grov mordbrand, grovt olaga hot samt grovt brott mot knivlagen, berättar Polisens presstalesperson, Angelica Israelsson Silfver.

Strax före klockan fem på torsdagsmorgonen anhölls mannen av åklagare, det på sannolika skäl misstänkt för försök till grov mordbrand. (Sannolika skäl är den högre misstankegraden.) Efter att polisen pratat med vittnen på platsen är mannen också misstänkt för två fall av grovt olaga hot.

Man föll i Eskilstunaån – fördes till sjukhus

Strax efter midnatt natten mot torsdagen kom larm om att en man hamnat i vattnet kring Rothoffsparken i centrala Eskilstuna.

Polis, räddningstjänst och ambulans åkte till den aktuella platsen och hittade snart en man i vattnet. Mannen hjälptes upp.

Fördes till sjukhus

– Mannen fördes efter det i ambulans till Mälarsjukhuset, berättar Polisens presstalesperson, Angelica Israelsson Silfver.

Skadeläget för mannen är okänt. Polisen misstänker dock inget brott i samband med händelsen.

– Utöver detta har vi under natten mot torsdag haft ärenden om viltolyckor, mindre trafikolyckor, trafikbrott samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten, säger Angelica Israelsson Silfver.

Angelica Israelsson Silfver, Polisen

You May Also Like