Anna Hage – Ett av flera vittnen som angett att mördaren och paret Palme hade kontakt innen skotten föll.

Mordet på Olof Palme – Makarna Palme stod öga mot öga med mördaren?

Nu börjar fler och fler uppgifter om mordutredningen komma fram då handlingar kan begäras ut efter att utredningen lagts ner.

Anna Hage var först var framme vid Olof Palme efter att skotten fallit och med hjärt- och lungräddning försökte hjälpa mannen som hon då inte visste vem det var.

Av tidigare okända förhör med Anna Hage från 2018 framgår att hon sett mer av förspelet till mordet än vad som tidigare varit känt. Under förhöret ritade hon upp en skiss över hur mördaren stod i relation till paret Palme. Hon beskriver att de tre personerna stod i en klunga, eller i en grupp, och att Lisbeth och Olof Palme var vända mot mördaren innan skotten föll.

Anna Hage säger i förhöret att hon aldrig tidigare berättat för polisen om att mördaren och makarna Palme stod i en klunga med ansiktena riktade mot varandra innan skotten då hon aldrig fått någon fråga om det tidigare.

Sedan tidigare är det känt att åtminstone tre centrala mordplatsvittnen hävdat att mördaren och paret Palme hade kontakt med varandra innan skotten avlossades.

Under förhöret förevisades Anna Hage också en film där den nu utpekade Skandiamannen genomför en rekonstruktion av sin vittnesberättelse i SVT då han enligt egen uppgift ska sprungit efter poliser för att meddela signalement på mördaren.

Anna Hage känner inte igen honom och säger att känslan är att han inte var den person som sprang in i gränden strax efter att skotten fallit då rörelsemönstret inte stämmer med hennes minnesbild av hur mördaren sprang.

Tommy Jansson

Länk:

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/EWOK2o/nyckelvittnets-palmeteckning-de-stod-i-en-klunga

You May Also Like