Anders Hasselbohm

Mordet på Olof Palme – Anders Hasselbohms sensationella uppgifter på Gunnar Walls blogg

Idag (5/6) meddelade Palme-utredningen och förundersökningsledaren Krister Petersson att man nästa vecka, onsdagen den 10 juni, vid en digital presskonferens kommer att offentliggöra sina slutsatser om vem eller vilka som den 28 februari 1986 begick mordet på Sveriges statsminister Olof Palme.

Idag (5/6) har på författaren och journalisten Gunnar Walls blogg publicerats en artikel med ett sensationellt innehåll. Det är journalisten Anders Hasselbohm som skriver om konkreta indikationer på att den sydafrikanska apartheidregimen redan strax efter det att Palme och socialdemokraterna vunnit valet i september 1985 planerade ett attentat mot Palme.

Hasselbohm har ända sedan 1986 envetet undersökt tecken på att den sydafrikanska säkerhetstjänsten var delaktig i mordet.

Wall tillhör de absolut främsta kännarna av Palme-utredningen och omständigheterna kring mordet. Han har skrivit flera uppskattade böcker om mordet och utredningen. För den den första boken (två band), Mörkläggning – statsmakten och Palmemordet –belönades han med Grävande Journalisters pris Guldspaden. Länk till Gunnar Walls blogg ligger permanent på eFOLKETs frontsida (högerspalten).

För att komma direkt till Gunnar Walls blogg och Anders Hasselbohms artikel: Klicka här.

You May Also Like