Mohamed Abdukani stod som nummer sju på Miljöpartiets lista i valet till Kommunfullmäktige i Eskilstuna…

Mohamed Abdukani ny gruppledare för Miljöpartiet i Eskilstuna

Mohamed Abdukani blir ny gruppledare för Miljöpartiet i Eskilstuna – det tillsammans med Marielle Lahti.

– Jag känner mig mycket hedrad över uppdraget och förtroendet och ser fram emot det kommande arbetet tillsamman med Marielle samt alla andra kompetenta kollegor i partiet, säger Mohamed Abdukani.

– Jag och Mohamed har arbetet politiskt tillsammans sedan en lång tid tillbaka i Kommunfullmäktigegruppen. Jag ser fram emot att få dela det politiska arbetet i Eskilstuna tillsammans med en så trevlig, duktig och driven person som Mohamed, säger Marielle Lahti.

Lakso lägger nu fokus på riksdagsuppdraget

Linus Lakso, som valts in i Riksdagen och påbörjat sitt arbete där, väljer nu att avsluta sitt uppdrag som gruppledare för Miljöpartiet i Eskilstuna. Det för att kunna fokusera helt på uppdraget i Riksdagen och som energipolitisk talesperson. Nu under hösten kommer Linus Lakso även att gå på föräldraledighet, vilket innebär att Marielle Lahti som var tvåa på MP Sörmlands lista till Riksdagen, ersätter honom under tiden.

– Kul att Mohamed är vald till gruppledare, det kommer att bli toppen. Och det känns tryggt med Marielle i Riksdagen när jag är föräldraledig, säger Linus Lakso.

– Det är med stor ödmjukhet och stolthet som jag tar mig an uppgiften att vikariera för Linus i Riksdagen. Det blir en spännande utmaning att förvalta Linus sakområden under föräldraledigheten och att få arbeta tillsammans med MP:s riksdagsgrupp under denna mycket utmanande tid, säger Marielle Lahti.

Mohamed Abdukani kliver på rollen som gruppledare för Miljöpartiet i Eskilstuna den 20 oktober.

Läs också:

You May Also Like