Så här är det tänkt att en del av projektet Årby Norra ska se ut. Foto: FL Bygg.

Årby blir större

Nu i veckan togs det första symboliska spadtaget för byggprojektet Årby Norra. Flera byggaktörer kommer att vara med och utveckla ett nytt, tryggare och en mer sammanhållen stadsdel, uppger Eskilstuna Kommun i ett pressmeddelande. Först ut är Frense Living Bygg AB som i veckan tog sitt första spadtag. Frense kommer att bygga 206 lägenheter och parkeringar för 150 bilar.   

Som vi på tidningen eFOLKET berättat tidigare så handlar projektet Årby Norra om totalt ca 700 nya bostäder som byggs på den mark som huvudsakligen utgörs av parkeringsplatser i dagsläget. Stadsdelen Årby ingår i kommunens utbyggnadsstrategi där så kallad stadsläkning är en del av stadsutvecklingen. Stadsläkning är ett långsiktigt projekt som syftar till att skapa en bättre sammanhållen stad och samtidigt höja livskvaliteten i ett antal utpekade stadsdelar, där Årby är en av dem. Det sker bland annat genom att  bygga nya bostäder.

Gamla fastigheter rustas samtidigt upp

Flera byggaktörer kommer att vara med och utveckla det nya bostadsområdet Årby Norra, och först ut är alltså Frense Living Bygg AB som börjar bygga intill Årby Förskola. I projektet Årby Norra ingår också ett arbete med att samtidigt rusta upp de gamla fastigheterna i området.

Det första symboliska spadtaget

På bilden syns från vänster: Arne Jonsson (C) kommunalråd, Jari Puustinen (M) kommunalråd, Jimmy Jansson (S) kommunstyrelsens ordförande, Harald Nordby projektledare Eskilstuna Kommun, Anna-Louise Frense Frense Living Bygg AB, Holger Frense Frense Living Bygg AB, Mikael Rånes Amasten Fastighets AB, Emad Bagarzadeh Amasten Fastighets AB, Klas Johansson Amasten Fastighets AB, Freddy Lindroos Frense Living Bygg AB. Foto: Eskilstuna Kommun.

You May Also Like