Polisen vädjar om tips

Fortsatt oroligt i Årby!

Strax efter klockan elva igår kväll fick polisen samtal via SOS om att någon skulle ha hotat en person med pistol i stadsdelen Årby i Eskilstuna. Flera polispatruller skickades till platsen för att utreda vad som hänt och för att spana efter misstänkta personer. 

Efter att polisen varit på platsen en tid uppstod misstankar om grovt olaga hot och grovt vapenbrott och polisen har nu inlett en förundersökning om dessa brott. Det som misstänks ha hänt är att en pistolbeväpnad person ska ha riktat något som såg ut som en pistol mot en annan person – en kvinna. Inga skott ska ha avlossats och ingen person har anträffats skadad.

Polishelikopter sattes in

Den misstänkte personen försvann sedan springande från brottsplatsen och har inte anträffats av polisen trots intensivt spaningsarbete med ett flertal polispatruller och polisflyget, som biträdde med en helikopter.

Polisen vill ha in tips

Polisen är nu mycket angelägen om att få hjälp med utredningen av allmänheten, och personer som kan ha rört sig i stadsdelen kring området Årbygatan 21 vid elvatiden igår kväll uppmanas ta kontakt med polisen på telefonnummer 11414, eller via tipsformuläret på polisens hemsida. Alla iakttagelser och/eller tips kan vara av stort värde, säger polisen.

Brottsrubriceringen i nuläget är grovt vapenbrott samt grovt olaga hot.

Oroligt tidigare i veckan

Så sent som i tisdags kväll ska en skottlossning ha ägt rum i stadsdelen Årby. Utredningen kring den händelsen går vidare, men man har i nuläget ingen misstänkt gärningsman…

You May Also Like