Polisen i Sörmland har som vanligt jobbat med flera ärenden under det senaste dygnet…

Man misshandlade kvinna i Eskilstuna – stort polispådrag

Strax efter klockan sex på måndagskvällen larmades Polisen av flera oroliga personer. Det med anledning av en misshandel där en man hade misshandlat en kvinna i Eskilstuna – först utomhus, och senare i kvinnans bostad. Mannen ska därefter ha lämnat platsen.

Flera polispatruller beordrades till den aktuella adressen samt till andra områden för att söka efter den misstänkte gärningsmannen som enligt uppgift kört iväg i ett fordon.

– Något senare stoppade en polispatrull ett fordon för kontroll. I fordonet färdades den misstänkte mannen, berättar Polisens presstalesperson, Angelica Israelsson Silfver.

Grov misshandel

Mannen, som är i 30-årsåldern, greps och är nu misstänkt för grov misshandel. Det finns inga uppgifter om eventuella skador som kvinnan kan ha ådragit sig i samband med misshandeln.

Dieseltjuvar gripna i Strängnäs

Strax före klockan tre natten mot tisdagen larmades polis till Aspö i Strängnäs. Det med anledning av en pågående dieselstöld ur en traktor.

Via en övervakningskamera sågs två misstänkta gärningspersoner när de var i färd med att slanga diesel.

Polis tog upp jakten

– När polis kom fram till platsen hade de misstänkta männen hunnit lämnat området i en bil, men via registreringsnumret kunde en polispatrull lokalisera bilen och stoppa den strax norr om Strängnäs, berättar Angelica Israelsson Silfver.

I bilen satt två män i 40- respektive 30-årsåldern. Båda greps misstänkta för stöld.

Stöld ur arbetsfordon på landsbygden har länge varit ett stort problem – bland annat har flera traktorer fått sin GPS-utrustning stulen.

Angelica Israelsson Silfver, Polisen

You May Also Like