150 ärenden totalt i Sörmland – Polisen har haft fullt upp…

Stökigt nyårsfirande i Eskilstuna – Fylla och bränder

Nyårsnatten blev stökig i Eskilstuna och Sörmland. Totalt har Sörmlandspolisen hanterat cirka 150 ärenden, varav Räddningstjänsten har medverkat i flera av dessa.

Många av larmen har relaterat till fyrverkerier. Men också bränder, trafikolyckor och nyårsfylleri. Jämfört med förra året var det betydligt fler ärenden denna nyårshelg. Huruvida detta beror på att Polisens toleransnivå har sänkts är oklart. Dock har många människor tröttnat på nyårsstöket och i högre grad larmat Polisen om störningar, så som smällande och skjutande av fyrverkerier.

Sköt raketer mot folkmassa

I Nyköping sköt en kille i 15-årsåldern fyrverkerier rakt in i en folkmassa. Polis var på plats och såg detta.

– Pojken saknade identitet varför vi grep honom. Efteråt lämnades pojken över till vårdnadshavare, berättar Polisen presstalesperson, Dennis Johansson Strömberg.

Sköt fyrverkerier från fönster

I Katrineholm ska det ha varit ett ungdomsgäng som sköt mot flera personer från ett fönster.

Några av nattens raketskjutningar rubriceras som grov misshandel, eller försök till grov misshandel. Det har också rapporterats om flera bräder i byggnader, bilar, cyklar och containrar i Eskilstuna och Strängnäs.

Bråk och misshandel

– Vi har också hanterat flera bråk- och misshandelsärenden, men ingen person ska ha fått allvarliga fysiska skador i samband med dessa händelser, säger Dennis Johansson Strömberg.

Ett 10-tal personer lades under natten in för tillnyktring i fyllecell. Flera andra fyllerister har avvisats, avlägsnats eller omhändertagits för ordningsstörning under nyårsnatten.

Händelser i axplock

  • Runt kvart i ett på natten larmades SOS om en brand utomhus på Tegelbruksgatan i Eskilstuna.
  • Strax innan klockan ett larmades SOS om en singelolycka på Folkestaleden i stadsdelen Hällbybrunn i Eskilstuna.
  • En timme efter tolvslaget var det dags för en ny brand, även denna gång i Eskilstuna. Det brann på Köpmangatan i Gamla Staden utanför ett gästgiveri.
  • Strax innan klockan ett inkom ett larm om en brand i en byggnad i Strängnäs.
  • I Nyköping observerades en brand utomhus strax före klockan två på nyårsnatten.
  • Strax före klockan tre under natten larmades SOS om att en personbil brann på E20 i höjd med Kjula i Eskilstuna.
  • Strax efter klockan tre på nyårsnatten larmades SOS om en containerbrand i Mariefred.
  • Vid halvfemtiden på nyårsdagens morgon larmades SOS om en brand utomhus på Karl Hovbergsgatan i stadsdelen Skiftinge i Eskilstuna.

Fylleri i krogmiljö

– Utöver detta har det varit mycket stök och bråk kopplat till krogmiljö och alkohol. Vi har hanterat flera fyllebråk- och misshandelsärenden, men ingen person ska ha fått allvarliga fysiska skador i samband med dessa händelser, säger Dennis Johansson Strömberg.

Dennis Johansson Strömberg, Polisen.

Läs också:

Längre öppettider på krogen i Eskilstuna – på prov

You May Also Like