“Mälardalens högskola borde skämmas”

– Mälardalens högskola (MDH) borde skämmas säväl för att de sålde en kass utbildning som för efterföljande beteende, skriver Sakine Madon, skribent i Västmanlands läns tidning.

Bakgrunden är att studenten Connie Dickinson krävt pengarna tillbaka för en utbildning som inte på långa vägar höll måttet. Gäststudenten Dickinson, som kommer från USA, har fått betala mycket för en utbildning som enligt senare domstolsutslag varit så dålig att MDH beordrats att betala tillbaka pengarna. Men nu har MDH överklagat till Högsta domstolen. Och högskolan har dessutom krävt Connie Dickenson på mer än en halv miljon kronor för juridiska kostnader. Samt att hon också ska stå för MDH:s kostnader för överklagandet till HD.

Uppgifterna kommer från Clarence Crafoord, knuten till organisationen Centrum för rättvisa, som drivit fallet.

MDH:s ledning har också kritiserats av skolans egna lärare. Det har handlat om arrogans och “överkörningar” i samband med att ledningen har bestämt att högskolans lärare efter inflyttningen i de planerade nya lokalerna inte längre ska få ha arbetsrum.

Kritik har också riktats mot MDH för att man inte kunnat prestera seriösa svar på frågor rörande motiven till flytten och den mycket dyra nybyggnationen. En kritik som också drabbat flytt- och byggkarusellens främste tillskyndare inom kommunledningen, direktören Pär Eriksson. Kritiken mot honom har inte heller minskat sedan det helt nyligen bekantgjordes att han från och med 1 maj också ingår i MDH: styrelse.