Mäktigt punkmangel på Klubb Hybrid

I lördags arrangerade Klubb Hybrid årets sista spelning. Det kändes lite som en sådan där hemvändardag, eller kanske firmafest för det äldre gardet punkare.

Med Bleak Outlook DC från Eskilstuna, Rajoitus från Borås, Dissekerad från Stockholm och Asocial från Hedemora skulle jag gissa att medelåldern på bandmedlemmarna ligger en bit över 50. Det här är band som stött på varandra många gånger tidigare under många års tid. De visade en genuin glädje att återigen stöta på varandra. Punken som en gång var en ungdomsrörelse har blivit äldre men inte sämre.

Bleak Outlook DC kickade igång kvällen med den äran och hade sin nypressade EP med sig. Deras halvtimme bestod till en början av äldre låtar men halvvägs in var det dags för de nya låtarna. De är bra på skiva och fungerade lika bra live. Kanske kunde man önskat lite mer drag på scenen, men förhoppningsvis kommer det med tiden.

Nästa band ut var Dissekerad och då skruvades tempo och volym upp. Poffen visade att han är en av världens bästa sångare när vi snackar hardcorepunk. Det är rent av fascinerande, men å andra sidan har han vrålat sedan 80-talet så rutin är inget som saknas. Det var första gången jag såg Dissekerad och de imponerade på mig. Det var tight och välspelat från början till slut.

Rajoitus var kanske i lite för god form när det var deras tur att äntra scenen. Trots att det kändes aningen kaosartat var det ändå kul att se dem då det var ett tag sen för min del. Deras spelning var kanske lite av sinnebilden för den finska punk de är influerade av.

Sist ut var Asocial, tyvärr hade jag inte möjlighet att se hela spelningen. De inledande låtarna var dock mäktiga. Så som Dissekerad har Poffen, har Asocial en helt otrolig sångare i TB. Han studsade runt med en sällan skådad energi. Asocial skapade en mäktig ljudbild, nästan psykosliknande och visade att de är ett av världens bästa band inom genren.

Det var totalt sett en välarrangerad kväll. Klubb Hybrid visar att det faktiskt går att göra något bra trots små medel. Dessutom är K13 en perfekt lokal för ändamålet. Runt 100 besökare var på plats och det kändes som om alla var nöjda.

Lite vimmelbilder från kvällen med varierande kvalitet.

 

You May Also Like