Late Summer Meet i Eskilstuna: Fredag

Tryckande värme och rock and roll var det som fyllde luften i Vilsta under fredagskvällen. Med två scener, en inomhus och en utomhus, gick musiken i ett och det var ett par akter som verkligen imponerade.

Jumpin’ Jukebox levererade ett gäng klassiker, så som Diana, The Great Pretender och Tutti Frutti. Det var någon Nalenfeeling över bandet, nu är jag förvisso för ung för att ha upplevt Nalen, men jag kan tänka mig att Jumpin’ Jukebox hade gjort succé där. De var ett gäng fantastiska musiker med en otroligt karismatisk sångare. För övrigt var de kvällens enda band som inte körde med ståbas.

Jumpin’ Jukebox

När Jumpin’ Jukebox spelat klart var det dags att bege sig till utomhusscenen där The Radiovisions från Dalarna tog vid. Deras energi i den varma luften fick nästan kvällen att glöda. De spelade eget material med ett ganska modernt sound, dessutom fanns det en hel del substans i deras texter, vilket kanske inte alltid är så gängse när det kommer till rock and roll. Bra var de i alla fall, ett band som jag kommer lyssna mer på.

De som såg Pallanites, fick till skillnad mot The Radiovisions, ett mer genuint sound där tankarna bland annat drog åt Bill Haley & His Comets och Chuck Berry. De bjöd på swing och soul uppblandat med 50-talsrock, samt hade en imponerande blåssektion. Det lät helt enkelt väldigt autentiskt och visst hade de förtjänat lite mer folk i lokalen.

Pallanites

Ja, det var en hyffsad uppslutning under kvällen där folk förflyttade sig mellan de två scenerna, men många valde att sitta kvar utomhus tillsammans med vänner, mat och dryck. Det var först när Västeråstrion The Go Getters klev på inomhusscenen som folk verkligen började strömma till.

The Go Getters bildades 1988 och spelar helt klart i den högsta divisionen. De rev av både eget material och en del covers, bland annat Sheena Is A Punkrocker. Lite roligt med tanke på de gamla konflikterna mellan raggare och punkare, men som sagt, det var längesen. Det var full fart på dansgolvet och Västeråsarna visar vilken rutin de besitter. Det var första gången jag såg dem live och de gjorde ett riktigt tungt set.

The Go Getters

När jag sedan gick för att se Bamboo Bombers tänkte jag att ingenting kunde toppa The Go Getters. Men ack så fel jag hade, jag tycker att Bamboo Bombers var aftonens bästa band med en sångerska, som till och från hade samma rasp i rösten som Wanda Jackson. Riktigt bra energi i hela bandet och en stund in i spelningen var det även fin energi på dansgolvet.

Bamboo Bombers

You May Also Like