Musik om häxjakten på supportrar

Fredagar har blivit lite av en officiell dag för att släppa ny musik på digitala plattformar. Så gör även musikern och Hammarbyaren Sjuttisju med den nya låten Försök aldrig stoppa vårt stöd.

Texten till låten är byggd på en ramsa som ofta hörs på Söderstadion. Den handlar om Svenska Fotbollsförbundets och Polisens häxjakt på supportrar och den så kallade “Villkorstrappan”. Den går bland annat ut på kollektiv bestraffning, något som enligt lag är förbjudet. Sverige har en allmän rättsprincip som innebär att man bara ska bedömas och straffas för sina egna handlingar.

Sjuttisju berättar om låten:

–Visst har den en grönvit signatur men det är en låt som handlar om hela den svenska supporterkulturen oavsett lagtillhörighet. Kollektiv bestraffning hör inte hemma i Sverige, varför ska fotbollsintresserade särbehandlas på ett negativt sätt?

Den nya låten “Försök aldrig stoppa vårt stöd” är precis som föregående låt “Nästa säsong då jävlar” en ska/reggae-låt, och det är tänkt att Sjuttisju kommer att släppa ett par till låtar i samma stil framöver som ska utmynna i ett minialbum.

Läs mer om Villkorstrappan här

Lyssna på Försök aldrig stoppa vårt stöd här:

You May Also Like