“Giselle” – en tekniskt avancerad balett av den franska kompositören Adolphe Adam.

Kyiv Grand Ballet till Eskilstuna Teater

Så länge kriget härjar i Ukraina kan dansarna i balettkompaniet Kyiv Grand Ballet inte återvända hem. Kompaniet gör regelbundet internationella turnéer och har en av de största balettrepertoarerna i världen. Efter en månadslång turné i Norge fortsätter nu Kyiv-baletten att turnera med föreställningar runt om i Europa.

Den 8 maj (nu på söndag) klockan 18:00 har Eskilstunaborna möjlighet att se dem på Eskilstuna Teater i den klassiska baletten “Giselle”. En balett av den franska kompositören Adolphe Adam.

Handling

“Giselle” är ett mystiskt romantiskt drama, en evig berättelse om kärlek, lojalitet, grusade förväntningar och hjärtskärande ånger.

Det är den ideella organisationen Kultur för Folket som anordnar en Solidaritetsturné till stöd för Kyiv Grand Ballet. Solister från Taras Shevchenko Ukrainska Nationaloperahus i Kyiv Oleksandr Stoyanov och Kateryna Kukhar, samt artister från Kyiv och Charkiv teatrar deltar i den just nu pågående turnén som nu alltså kommer till Eskilstuna.

Kompaniet får uppträda i de flesta lokaler utan kostnad och det mesta av intäkterna går till dansarna och deras familjer på flykt.

Foto: Eskilstuna Teater.

You May Also Like