Polisen i Eskilstuna har hanterat flera olika ärenden under natten mot fredag…

Katalysatortjuvar gripna och anhållna i Eskilstuna under natten

Strax före klockan elva på torsdagskvällen befann sig en polispatrull på Krongatan i Eskilstuna. Plötsligt noterade patrullen en bil som hissats upp med domkraft. Vid bilen befann sig flera personer.

Polispatrullen kontrollerade situationen och noterade då att en katalysator plockats bort från bilen.

Greps och anhölls

– Fyra personer greps i samband med detta. Det är nu misstänkta för stöld. Samtliga anhölls senare under natten av åklagare, berättar Polisens presstalesperson, Dennis Johansson Strömberg.

De frihetsberövade är tre män och en kvinna, och de är i 20- till 35-årsåldern.

Narkotikabrott på Sveaplan i Eskilstuna

En polispatrull patrullerade i närheten av Sveaplan i Eskilstuna strax efter midnatt natten mot fredagen. Plötsligt fick patrullen syn på flera personer i närområdet, och man bestämde sig för att kontrollera personerna.

– En man, som är i 25-årsåldern, greps misstänkt för narkotikabrott i överlåtelsesyfte efter att misstänkt narkotika påträffats på honom, berättar Dennis Johansson Strömberg.

Mannen anhölls

Mannen anhölls senare under natten. Det efter beslut från åklagare.

I samband med händelsen kontrollerades också en kvinna i 25-årsåldern. Hon misstänks för ringa narkotikabrott för eget bruk. Kvinnan var vid tillfället påverkad fick följa med Polisen för provtagning.

Lastbil körde in i plogbil på E20

Det har som bekant fallit en hel del snö över Sörmland under natten mot fredagen. En trafikolycka med en lastbil och en plogbil inträffade vid halvsextiden på fredagsmorgonen på E20 vid Strängnäs i riktning mot Stockholm.

Lastbilen skulle köra om plogbilen men kom då för nära och stötte istället i plogbladet på plogbilen. Plogbilen fick sedan bärgas från platsen, enligt Räddningstjänsten.

Halt på vägarna idag fredag

Trafiken påverkades ett tag efter olyckan, men ingen person ska ha skadats, enligt Räddningstjänsten. Räddningstjänsten säger vidare att det är mycket halt på flera håll idag fredag efter nattens snöande.

– Utöver detta har vi också under natten hanterat rutinärenden, exempelvis viltolyckor och trafikkontroller, berättar Polisens presstalesperson, Dennis Johansson Strömberg.

Dennis Johansson Strömberg, Polisen

You May Also Like