Insändare: Studentfirandet – Varför inte komma på något nytt nu

Varje år avslutar “studenter” runt om i landet sin skolgång med en färd genom stan vilken är ackompanjerad av extremt hög musik och gap, alkoholiserade människor, stora fordon som förpestar vår luft och nedsmutsade gator med sönderslagna flaskor.

Inte vet jag vad skolorna eller föräldrar lär sina ungar nuförtiden, men i detta årliga spektakel visar sig inkompetens och respektlöshet. Det är många som inte vill höra musiken ur deras farande diskotek. Skulle inte anständigheten kräva att fråga folk som bor i stan eller går runt i stan om dom vill höra musiken? Jag råkar gilla klassisk musik men inte har jag hört Beethoven “Appasionata” spelandes den dagen vilket skulle glädja mig.

I klimatförstörelsens tidsepok är det alltså det första dom gör ute i vuxen-världen och förpestar luften, ofredar folk med extremt hög musik som skrämmer människor och djur samt efterlämnar gator fulla av skräp och sönderslagna flaskor vilket kan skada djur. En städare skall plocka efter deras första dag i vuxenlivet…

Varför inte verkligen visa sig vuxen och ansvarig och istället ta droskor med häst och spela lite lagom musik så att man har sin hörförmåga kvar på kvällen. Eller helt enkelt gå genom stan, eller en “studentlopp”… Varför inte komma på något nytt nu. Detta skulle jag kalla vuxet, ansvarstagande och faktiskt imponerande.

En som gillar Beethoven

You May Also Like