I år ska man kunna fira studenten som vanligt – utan restriktioner.

Studentfirande i Eskilstuna!

Efter två år av alternativt studentfirande planerar nu den kommunala gymnasieskolan, tillsammans med fristående gymnasieskolor och Polisen, för ett traditionellt studentfirande i juni.

Folkhälsomyndigheten har i princip hävt alla restriktioner kopplat till covid-19 och Transportstyrelsen har gett klartecken till studentflaken igen. Därför kommer det med stor sannolikhet att vara möjligt att genomföra ett traditionellt studentfirande i år igen.

Hoppas man har vaccinerat sig

– Jag är glad att vi har möjlighet att börja planera för ett studentfirande utan restriktioner i år, men jag hoppas också att så många som möjligt är vaccinerade inför firandet under rådande förhållanden, säger Robin Tannarp (M), ordförande Gymnasienämnden på Eskilstuna Kommun.

Den kommunala gymnasieskolan, fristående gymnasieskolor och Polisen har i dagarna haft ett första möte för att planera för studentdagen. Planen är att studenten ska kunna firas med utspring till släkt och vänner på skolgården, och därefter traditionsenligt med kortege genom Eskilstuna.

– Tillsammans med de fristående gymnasieskolorna och Polisen hoppas jag att vi kan skapa de bästa förutsättningarna för att studenterna ska få en så fin och minnesvärd avslutning som möjligt, säger Fredrik Karlsson, tillförordnad skolchef för den kommunala gymnasieskolan i Eskilstuna.

Åter tillåtet med studentkortege

Alla gymnasieskolor i Eskilstuna kommer att ha sina studentavslutningar lördagen den 11 juni. Transportstyrelsens tillfälliga regler om flakförbud som gällt under två års tid har alltså tagits bort. Med andra ord planeras det för att genomföra studentkortege genom Eskilstuna i år igen.

För den som mer ingående vill veta vilka regler som gäller vid studentflak och karnevalståg kan man fördjupa sig i detta på Transportstyrelsens webbplats.

You May Also Like