Insändare om hyckleri och dubbelmoral

I onsdagens uppdrag granskning tog man upp barnens förhållanden idag. Och då hur olika kommuners socialnämnder agerat. Barn slås ihjäl, misshandlas och far illa, nästan värre idag än vad som tidigare kommit fram. Med en egen erfarenhet av en stökig barndom och en inkompetent socialnämnd i Eskilstuna, något som dom själva insåg efter 50 år, gav dom mig en skriftlig ursäkt 2012. Men när fälldes en tjänsteman eller kommunal instans eller polis/poliser i detta land senast? För uppenbara brott mot lagstadgade skyldigheter dom är satta att sköta? Det gamla “skyddet” som infördes i början av 1970-talet är en otidsenlig kvarleva från en tid då sossarna skulle bygga välfärd med järnhand. Den tiden är sedan länge förbi. Inför omedelbart juridiskt bindande kontrakt för tjänstemän/nämnder att följa lagar- i detta fall barnkonventionen som nu är lagstadgad.

Underlåtenhet att agera ska kunna vara åtalbart och barnen skall ha gratis juridisk assistans plus medborgarvittnen. Punkt!  Allt annat är hyckleri och tomt prat a la Margareta Winbergs utredande och hennes senila företrädare på detta område! Se bara på fiaskot med upprättelsen där 54 procent fick nej!

I ett inslag efter uppdrag granskning, i Aktuellt, visades ett civilt offer för kriget i Jemen. En kvinna, Salomon Ismael är hennes namn. Hon var kraftigt undernärd och hennes liv kommer nog inte att kunna räddas. Jag skäms, känner ett äckel inför min egen maktlöshet, att inte kunna göra något för de civila offren i detta krig där det land jag lever i förser de krigförande parterna med vapen. Som medlem i Svenska Freds har jag protesterat på det sätt jag kan. Men i min själ och hjärta gör det ont. Varje morgon tar jag ett gäng piller för stå på benen. 8-10 olika piller till ett cirkavärde av 500 pix. Dom pengarna, rätt använda skulle kunna rädda livet på många undernärda civila i bland annat Jemen. Min privilegierade situation är absurd. Jag skäms. Istället för att orsaka denna nöd skulle vi sända bröd. Men vi skickar vapen.

FY FAN FÖR DETTA “HUMANISTISKA” LAND MED EN DUBBELMORAL SOM SKULLE RANNSAKAS I HAAG! För övrigt; knarkhundar på skolorna! “Man ska inte blunda för hur verkligheten ser ut” sa Jimmy,  vår egen lilla Hoffa! Dom kommer hitta massor av metylfenidat, ett amfetaminpreparat som var och varann ungdom tar för att stå ut i skola/verklighet. Men visst de nya nätdrogerna är totalt livsfarliga, tyvärr kan dom inte stoppas medelst knarkhundar. Det är fel ände att börja i. Jimmy! Du blundar lite när det passar sig. Men när ska du lära dig se verkligheten ordentligt?

Peter Danngren
Eskilstuna 

You May Also Like