Justitieminister Gunnar Strömmer, regionpolischef i Region Öst Malena Grann och rikspolischef Petra Lundh på dagens avslutningsceremoni för polisutbildningen nu i veckan… (Foto: Polisen)

18 nya poliser till Sörmland

Nu på måndag börjar 18 nya poliser sin anställning runt om i Sörmland.

– Vårt uppdrag har aldrig varit viktigare, och ni är efterlängtade, säger regionpolischef Malena Grann.

Regionpolischef, Malena Grann.

Tidigare nu i veckan genomfördes avslutningsceremonin för de nyutbildade polisassistenterna. Sammanlagt 806 personer avslutade sin polisutbildning, varav 18 kommer att ha sin placering i någon av de sörmländska kommunerna.

”Vi står under prövningar”

– Ni kommer in i en tid då vi på flera sätt står under prövningar i samhället. Ni blir ett viktigt tillskott i vårt arbete mot kriminaliteten. Som poliser kommer ni varje dag att göra skillnad för andra människor. Varmt välkomna till oss på Polismyndigheten! sa regionpolischef Malena Grann under avslutningsceremonin.

Under den högtidliga ceremonin, med musik från Mjölby Stadsmusikkår, utdelades axelklaffar och utbildningsbevis. Petra Lundh var på plats på ceremonin i Region Öst under sin första dag på jobbet som ny rikspolischef, och både hon och justitieminister Gunnar Strömmer talade till de nya poliserna.

”Kommer att göra skillnad”

– Ni och jag kommer till Polisen i en spännande tid. Polisen växer och vi kommer få fler kollegor. Det kommer göra skillnad och förbättra våra förutsättningar att förebygga och bekämpa brott i hela landet, sa rikspolischef, Petra Lundh.

De nyutexaminerade poliserna börjar alltså sitt arbete runt om i Sörmland redan nu på måndag.

Läs också:

Trygghetsfrågor högt prioriterat – Förnyad samverkan i Eskilstuna

You May Also Like