Polisen har hanterat flera olika ärenden under natten mot torsdag…

Fortsatta stölder av katalysatorer i Eskilstuna och Sörmland

Strax före klockan tre natten mot idag torsdag larmades Polisen till bostadsområdet Myrtorp i Eskilstuna. Det med anledning av en pågående stöld. Enligt inringaren försökte två personer att stjäla något från inringarens bil, troligtvis katalysatorn.

De misstänkta personerna var inte kvar på platsen när polis anlände, berättar Polisens presstalesperson, Priya G Eklund.

Föremål har beslagtagits

När Polisen kom till platsen sökte de av närområdet, men man hittade inte de misstänkta personerna. Polisen har dock beslagtagit vissa föremål som lämnades kvar på platsen för vidare utredning. En anmälan om försök till stöld har upprättats.

Tidigare under veckan har flera stölder av katalysatorer anmälts runt om i Sörmland (se tidigare artikel).

Drograttfyllerist stoppad i Eskilstuna

Polisen stoppade på eget initiativ en bil för kontroll på Kungsvägen i Eskilstuna strax före klockan elva på onsdagskvällen. Vid kontrollen fattade Polisen misstankar kring att föraren var påverkad.

– Föraren, en man i 25-årsåldern, misstänks för drograttfylla samt grov olovlig körning, säger Priya G Eklund.

Trafikolycka med älg i Eskilstuna

Strax före klockan fem på onsdagseftermiddagen larmades polis, räddningstjänst och ambulans. Det med anledning av en trafikolycka på Riksväg 53, i höjd med Stenkvista i Eskilstuna. Olyckan visade sig vara en singelolycka där en personbil kolliderat med en älg.

– Älgen skadades och blev liggande på platsen med brutna ben. Polis fick avliva älgen på plats, berättar Polisens presstalesperson.

Stopp i trafiken

Olyckan ledde till att det blev helt stopp för trafik förbi olycksplatsen. Fordonet fick bärgas från platsen. Det finns inga uppgifter om personskador vid denna olycka.

Under onsdagsdygnet rapporterades flera olyckor med älg in till Sörmlandspolisen.

– Utöver detta har Polisen under natten mot torsdag haft ärenden om psykisk ohälsa, trafikbrott, viltolyckor, fylleri samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten, berättar Polisens presstalesperson, Priya G Eklund.

Priya G Eklund, Polisen

You May Also Like