Än är inte sista ordet sagt…

Eskilstuna United överklagar Licensnämndens beslut

På ett krismöte under onsdagskvällen beslutade föreningens styrelse att lämna in en överklagan till Fotbollförbundets Överklagandenämnd. Detta efter Elitlicensnämndens beslut om att tvångsnedflytta fotbollslaget Eskilstuna United på grund av dålig ekonomi – ett beslut som ju kom tidigare i veckan (se tidigare artikel).

– Överklagan kommer att skickas in så fort som möjligt, säger Lina Bertilsson, ordförande i Eskilstuna United.

Lina Bertilsson, ordf.

– Innan vi vet något annat utgår vi från och planerar för att vi spelar i elitettan kommande säsong, det gäller allt från tränare, spelare, budget och organisation, säger Lina Bertilsson.

Det som står överst på ”att-göra-listan” är att få klart med ny tränare.

– Vi jobbar med konkreta namn, och ambitionen är att slutföra detta så snart som möjligt, säger Lina Bertilsson.

Ovisst kring spelarnas kontrakt

Under tiden pågår också kontakten med alla spelare på individnivå. I a-lagskontrakten finns en klausul som säger att avtalet upphör vid årsskiftet vid en degradering. Styrelsen beslutade att detta gäller även om föreningen nu valt att överklaga beslutet och det teoretiskt skulle kunna bli fortsatt spel i Damallsvenskan.

– Vi gör det av respekt och omtanke om spelarna, och vi kommer samtidigt att ha individuella samtal med var och en om deras eventuella fortsättning i föreningen, säger Lina Bertilsson, ordförande i Eskilstuna United.

Läs också:

You May Also Like