Jaguar F-TYPE. Avfotograferat från dataskärmen.

“Förbered dig på gåshud”. Skaffa en penisförlängare

När jag går in på Facebook dyker det i mitt flöde upp reklam för Jaguar F-TYPE. Varför kan man undra. Kanske därför att jag på senare tid sökt mycket på just bilar, prestanda och bilreklam för att ha som underlag när jag skriver kritiska artiklar om bilen som helig ko samt om den minst sagt vilseledande bilreklamen som bara handlar om “upplevelser”. Det är “upplevelser” man får när man köper just den eller den bilen.

Vad sägs om detta när man ger skäl till varför man ska skaffa sig en Jaguar. En sportig Jaguar E-TYPE:

“Prestanda: Förbered dig på gåshud”

LYSSNA NOGA

Alla modeller – från den 4-cylindriga på 300 hk till V8:an på 575 hk – har ett aktivt sportavgassystem. Du kan välja att få det omkopplingsbart så att du har möjlighet att frigörande det spännande mullret vid gasuppsläpp.

Man kan som sagt välja motor från 300 hk upp till 575 hk.

Dessa hästkrafter ger en acceleration från 0-100 på mellan 3,7 sekunder och 5,7 sekunder, beroende på motorval.

Väljer man V8:an på 575 hästkrafter är toppfarten 300 km/h.

Med den svagare motorn på 300 hästkrafter kommer man “bara” upp i 249 km/h.

Jag får leta länge för att hitta uppgift om en liten bagatell – bensinförbrukningen. Men det är klart – den som måste ha en sportig Jaguar struntar nog i hur törstig den är.

Siffran jag till slut hittar är “1,18 liter per mil vid blandad körning”. Men vem nöjer sig med “blandad körning” med 575 törstiga hästkrafter under huven och en toppfart på 300 kilometer i timmen?

Priset på denna skapelse ligger på 749 900 kronor och uppåt beroende på specialutrustning. Vill man vara “rustad till tänderna” bakom ratten kostar den närmare miljonen.

“Jag upprepar frågan – vem fan har behov av bilar som går i 300 km/h?”

Det handlar väl bara om penisförlängare!

Jag funderar vad som menas med “aktivt avgassystem”. Trodde att det var en klyscha. Men så googlar jag “vad menas med aktivt avgassystem” och hittar följande:

Aktiv ljuddämpning i avgasröret.

En högtalare nära avgasröret, som matas med motorljud (som ger ljuddämpning) och ljudsignaler (som skapar ljudkaraktär) från en speciell styrenhet, som gör det i princip möjligt att ge en småbil ett maffigt sportvagns-sound. Företaget Ebersprächer har utvecklat denna typ av AKTIV BULLERUNDERSTRYKNING (min kursivering) i bilens avgassystem.

“Ett maffigt sportvagns-sound”. Om jag fattar detta rätt så är det här en finess som är en sorts ljudförstärkare. Alltså raka motsatsen till ljuddämpare.

Varför fick inte dessa vuxna pojkar leka färdigt i sandlådan när de var små?

Rolf Waltersson

You May Also Like