Sista ölen innan stängning?

Flera partier vill förlänga öppettiderna på krogarna i Eskilstuna

En månad innan valet går nu Moderaternas kommunalråd i Eskilstuna, Jari Puustinen, ut och proklamerar för längre öppettider på krogen i Eskilstuna. Det uppger SVT Sörmland. Huruvida detta skulle komma att bli en valfråga är väl mer tveksamt…

I en intervju med SVT Sörmland menar Jari Puustinen att grannkommunen Västerås sett positiva effekter av förlängda öppettider. Bland annat ska det ha blivit lugnare på stan när inte alla plötsligt lämnar krogen och ska hem samtidigt. Även Liberalerna i Eskilstuna har lagt en motion om utökade öppettider på krogen. Och socialdemokraterna är inte helt fientligt inställda till idén, men Kommunstyrelsens ordförande i Eskilstuna, Jimmy Jansson (S), vill i så fall att Polisen ska vara med på tåget, och att Polisen ska kunna ha ett bra samarbete med krögarna.

Klockan tre istället för två

Det handlar alltså om att krogarna ska kunna ha öppet ytterligare en timme innan stängning på natten. Idag får krogarna och nattklubbarna inte ha öppet längre än till klockan två på natten – den nya tiden skulle alltså bli fram till klockan tre.

– Jag tror inte att det här ska ta så mycket extra resurser från Polisen, jag menar en timme extra ska dom väl klara, säger Jari Puustinen (M) till SVT Sörmland.

Jari Puustinen (M)

Inte alla är positiva till förslaget

Lucas Nilsson, förbundsordförande på nykterhetsorganisationen IOGT-NTO, är dock inte alls lika positivt inställd till förslaget om längre öppettider på krogen. Enligt honom är just alkoholen en bakomliggande faktor vid en stor del av otryggsrelaterade larm och brottslighet i samhället. Det är den bild Lucas Nilsson fått efter att ha pratat med Polisen.

Det återstår nu att se huruvida Moderaterna i Eskilstuna kan göra detta till en valfråga…

Läs också:

You May Also Like