Sammandrabbningen äger rum på Tunavallen i Eskilstuna i oktober…

Sverige vs Frankrike i Eskilstuna i höst

Sverige möter Frankrike på Tunavallen i Eskilstuna nu under hösten – närmare bestämt den 30 oktober.

Det handlar om Sveriges U23-landslag för damer som ska möta Frankrike i en landskamp. Som det ser ut i nuläget sker detta klockan sex på måndagskvällen den 30 oktober. Och inte nog med det – dagen efter spelas en F19-landskamp för flickor mellan Portugal och Spanien i en EM-kvalmatch. Även det på Tunavallen.

Eskilstuna United står som arrangör

Eskilstuna United kommer att vara lokal arrangör med stöd av det kommunala bolaget Destination Eskilstuna.

– Jag hoppas att vi får välkomna flera spelare med koppling till Eskilstuna United till Tunavallen och att vi får bjuda både dem och publiken på ett fint arrangemang. Vi ser fram emot att få bjuda Eskilstunaborna på två landskamper med europeiska topplandslag. De här spelarna är viktiga förebilder för våra unga fotbollsspelare i regionen och några de kan identifiera sig med och inspireras av. Det är framtidens fotbollsstjärnor som kommer hit, säger Anna Arnerdal, ordförande i Eskilstuna United.

– Det är några år sedan vi gjorde en damlandskamp i Eskilstuna, och den här typen av evenemang är viktiga för att realisera Eskilstunas evenemangstrategi och bidrar till en stärkt evenemangsportfölj. Vi har ett gott samarbete med Eskilstuna United och Svenska Fotbollförbundet och jag ser fram emot en riktig publikfest på Tunavallen, säger Micke Lönngren, evenemangschef på Destination Eskilstuna.

Läs också:

Tunavallen utsedd till Årets plan 2021!

You May Also Like