Massmöte för Vietnam, Fidel talade. Foto: Eva Björklund, 1969.

Evas dagbok från Kuba (81) – Den 3 – 8 juni, 1969

Tisdag 3.6

Nu har Marit anlänt från Sverige medförande brev och lite nya kläder. Hon ska bo hos oss och jobba på Produktstudion över sommaren. Jag tog henne med till ett möte för Vietnam på revolutionsplatsen. En representant för PRR deltog i mötet och Fidel talade om solidariteten mellan det kubanska och det vietnamesiska folket Marit var ovan vid värmen och trängseln och svimmade.

Fredag 6.6

Översvämning, pumpen sprang läck igen. Vi torkade upp och städade hela våningen medan vi ändå höll på. Det behövdes sannerligen. Lägenheten har fått gro igen lite den senaste tiden med allt folket som sprungit ut och in.

Jag pustar ut efter städning …

Lördag 7.6

Ut i jordbruket igen för första gången på länge. Vi sådde gräs för kobete. Ett lätt och snabbt jobb. I pauserna plockade vi citroner och apelsiner. På kvällen satt jag vakt i garaget.

Söndag 8.6

Tog med Marit till badbryggan och introducerade henne i gänget. Det är rätt lustigt att ha henne här. Hon ska gå igenom allt det jag upplevt. Men jag förstör det lite för henne genom att berätta hur det är innan hon hunnit förstå det av sig själv.

 

You May Also Like