Just nu är det många bilister i Eskilstuna som upplever extra stora problem med så kallade potthål i vägnätet – något som kan orsaka stora skador på fordonen…

Eskilstuna: Varning för många stora potthål!

De senaste dagarna har vi upplevt kraftiga temperaturvariationer, vilket har lett till att det just nu uppstår tjälskador på vägarna med potthål och sprickskador som påverkar körbarheten. Det är naturligt under vintern, men med väldigt snabba temperaturväxlingar så blir det också väldigt många fler skador. Och temperaturväxlingar har vi verkligen haft de senaste dygnen.

Fenomenet tjälskador (potthål) är naturligtvis återkommande varje år, men just nu är det många bilister i Eskilstuna som upplever att problemen är extra stora. På Eskilstuna Kommun säger man att man just nu arbetar aktivt med att lokalisera och reparera skadorna:

– Vissa skador lagas tillfälligt, andra permanent, beroende på plats och trafik, säger Kommunen.

En del potthål kan bli väldigt stora och djupa…

Kan orsaka stora fordonsskador

Potthålen varierar i storlek, och en del kan vara riktigt stora. De kan dessutom vara nästan omöjliga att hinna se, eftersom vägbanorna samtidigt är vattenfyllda. Den som åker ner i ett potthål riskerar att få stora skador på sitt fordon. Det är inte bara inne i Eskilstuna som fenomenet existerar, det kommer också rapporter om stora problem på motorvägen E20 förbi Svista i Eskilstuna, där ju hastigheten dessutom är betydligt högre än inne i stan.

Tipsa Kommunen

Som bilist uppmanas man också att höra av sig till Kommunen om man stöter på dessa problem. Det gör det lättare för Kommunen att snabbare kunna reparera skadorna. Tipsa och göra felanmälan till ansvariga på Kommunen kan man göra via denna länk.

– Ta det extra försiktigt i trafiken, och gör gärna en felanmälan om du upptäcker skador, säger ansvariga på Kommunen.

För den som inte är uppmärksam kan det få kostbara konsekvenser…

Läs också:

Eskilstuna: Bil mejade ner trafikljus på Bellmansplan

You May Also Like