– Genom flytten av huvudkontoret tillbaka till Eskilstuna befäster vi Eskilstunas position som en plats för utveckling, innovation och klimatsmart industri, säger Jimmy Jansson (S), Kommunstyrelsens ordförande i Eskilstuna…

Volvo CE:s globala huvudkontor flyttar hem till Eskilstuna

Volvo CE har beslutat att flytta sitt huvudkontor tillbaka till Eskilstuna. För att uppmärksamma den positiva nyheten smyckas staden i gult.

Volvo CE har en lång historia i Eskilstuna. Redan 1832 startade Munktell den verksamhet som idag blivit Volvo CE. Efter flera år utomlands och i Göteborg kommer nu Volvo CE:s huvudkontor att flytta tillbaka till Eskilstuna – platsen där allt en gång började.

– Volvo CE är kommunens största privata arbetsgivare och har alltid spelat en viktig roll för Eskilstuna. Vår utveckling har varit sammanflätad i århundraden och vi delar varandras DNA. Genom flytten av huvudkontoret tillbaka till Eskilstuna befäster vi Eskilstunas position som en plats för utveckling, innovation och klimatsmart industri. Jag är stolt över att hälsa huvudkontoret välkommen hem, säger Jimmy Jansson (S), Kommunstyrelsens ordförande i Eskilstuna.

Jimmy Jansson.

Effekter för hela näringslivet

Att Volvo nu sätter större fokus på Eskilstuna ger effekter för hela näringslivet. Fordonsindustrins jobbmultiplikator är fem, vilket innebär att för varje anställd i industrin skapas ytterligare fem arbetstillfällen.

– Volvo CE:s flytt av huvudkontoret tillbaka till Eskilstuna är oerhört viktig för Eskilstunas näringslivsutveckling och för våra små och medelstora företag. Volvo CE är dessutom en nyckelpartner i kommunens utvecklingsarbete tillsammans med näringslivet och Mälardalens Universitet, säger Jari Puustinen (M), kommunalråd i Eskilstuna.

Jari Puustinen.

Att huvudkontoret flyttar hem till Eskilstuna ger kraft och energi till Eskilstunas utveckling. Volvo CE har precis som Eskilstuna Kommun stort fokus på klimat- och hållbarhetsfrågor.

Staden smyckas i gult

För att uppmärksamma den positiva nyheten väljer Kommunen att smycka staden i gult. Kommunen arbetar redan med utveckling av BM-stråket genom bland annat gula belysningsstolpar och historiska informationstavlor. Nu smyckas staden tillfälligt med vepor som en historisk utställning på Fristadstorget, Centralstationen och Nybron, samt med flaggor och olika gula detaljer i stadsmiljön. Den uppmärksamme Eskilstunabon kan också hitta pilar som pekar till Munktellmuseet, platsen där allt en gång startade.

– Volvo CE är en aktör som gör skillnad för Eskilstunas näringsliv, föreningsliv och för vår stads utveckling. Nu knyts banden ännu starkare. Därför vill vi uppmärksamma den goda nyheten för våra invånare och hälsa huvudkontoret välkommen hem genom att smycka staden i en gul välkomsthälsning, säger Tommy Malm, kommundirektör på Eskilstuna Kommun.

Tommy Malm.

You May Also Like