Apoteket, ICA-butiken, många är de butiker och näringsidkare som de senaste åren valt att lämna Fröslunda Centrum – och senast ut i raden är OKQ8:s butik som nu i veckan slog igen dörrarna för gott…

Eskilstuna: Och nu väljer även bensinmackens butik att lämna Fröslunda Centrum

Fröslunda Centrum i Eskilstuna har gått en dyster utveckling till mötes under de senaste åren. Många är de butiker som valt att lämna området – och tidigare nu i veckan stängde butiken till OKQ8-macken sina dörrar för gott.

Man kommer även fortsättningsvis att kunna tanka på macken, men från och med nu finns inte längre någon butik. Bensinstationen är alltså numera att betrakta som en så kallad ”obemannad automatstation”. Dålig lönsamhet sägs vara en av orsakerna till att OKQ8 nu valt att lägga ner butiken. Lönsamheten har kraftigt gått ner under de senaste åren.

Här låg det som tidigare var själva entrén till butiken – tidigare nu i veckan slog dörrarna igen för gott…

”Epok går i graven”

Många är de butiker som valt att lämna Fröslunda Centrum de senaste åren – apoteket, ICA-butiken och många fler. Och nu sist ut i raden är alltså OKQ8:s butik. Bensinmacken har funnits i Fröslunda Centrum ända sedan 1960-talet. Och både Fröslundabor och politiker tycker att det är en tråkig utveckling:

– Trist! Denna mack har betytt mycket för många och för Fröslunda. En epok går tyvärr i graven, säger exempelvis kommunalrådet Jari Puustinen (M).

Jari Puustinen

Lokalens framtid oviss

Vad som nu ska hända med de tomma lokalerna som OKQ8 lämnar efter sig är oklart. Eventuellt skulle någon annan aktör kunna ta över lokalerna och driva butik om man så önskar. Så har exempelvis skett vid bensinmacken på Gillbergaplan, där ett bensinbolag äger drivmedelspumparna, medans en annan aktör driver själva butiken. I nuläget finns dock inga besked om vad som ska hända…

Bensinmacken har funnits i Fröslunda Centrum ända sedan 1960-talet – vad som nu ska hända med lokalerna är oklart…

Läs också:

Coop-butiken i Årby i Eskilstuna lägger ner

You May Also Like