För Årby som stadsdel är detta en utveckling åt fel håll – stadsdelen är redan hårt drabbad av olika problem sedan tidigare…

Coop-butiken i Årby i Eskilstuna lägger ner

I månadsskiftet oktober/november stänger Coop-butiken i stadsdelen Årby i Eskilstuna sina dörrar för gott. Det uppger tidningen Eskilstuna-Kuriren idag fredag.

För ett antal år sedan låg det på den aktuella platsen en Netto-butik. Den togs sedan över av Coop som sedan dess drivit livsmedelsbutik i Årby Centrum. Men nu lägger alltså butiken ner. Enligt Eskilstuna-Kuriren handlar det om problem med lönsamheten.

Har varit billiga

När PRO för en tid sedan genomförde sin årliga undersökning om Sveriges billigaste matkasse, hamnade Coop i Årby på en andra plats (se tidigare artikel). Butikschefen i Årby anser dock inte att man varit för billiga och att det skulle vara problemet med lönsamheten. Den 30 oktober i höst låser Coop-butiken i Årby Centrum sina dörrar för gott.

Tråkig utveckling för Årby

För Årby som stadsdel är detta naturligtvis en utveckling åt fel håll. Stadsdelen är redan hårt drabbad av segregation, kriminalitet och otrygghet. Att en stor livsmedelsbutik som Coop nu försvinner gör ju inte situationen bättre i området. Årby befinner sig dessutom just nu i en expansionsfas då flera nya lägenhetskomplex håller på att uppföras – stadsdelens befolkning väntas alltså öka inom en snar framtid (se tidigare artikel).

Läs också:

Turerna kring Vårdcentralen Årby rullar vidare

You May Also Like