Kommunens mobila team “Trygga Unga” åker runt i Eskilstuna och finns till hands för att svara på frågor och stötta. Foto: Eskilstuna Kommun.

Eskilstuna Kommun vidtar åtgärder efter helgens skjutningar!

Det har varit mycket oroligt i flera stadsdelar i Eskilstuna de senaste dagarna. Efter skjutningen i Årby på lördagen vidtar Eskilstuna Kommun nu flera åtgärder för att öka tryggheten.

Under lördagseftermiddagen larmades Polisen till stadsdelen Årby i Eskilstuna. Det efter larm om en misstänkt skjutning. En man i 20-årsåldern påträffades skadad och fördes till Mälarsjukhuset. I fredagskväll var det skottlossning i bostadsområdet Viptorp. I den skjutningen tycks dock ingen ha blivit skadad.

Kommunen sätter in egna väktare

Eskilstuna Kommun arbetar i nära dialog med Polisen och vidtar nu en rad åtgärder för att skapa lugn och öka tryggheten ute i stadsdelarna. För att komplettera polisens närvaro stärker Eskilstuna Kommun nu upp med egna väktare. Kommunens mobila team “Trygga Unga” rör sig i stadsdelarna och finns till hands, fysiskt och digitalt, för att svara på frågor och stötta.

Beredskapsgrupp aktiveras

Idag söndag kommer Eskilstuna Kommuns beredskapsgrupp “POSOM” att aktiveras. De träder in i samband med allvarliga händelser och ska ge stöd och en möjlighet till samtal för människor som är drabbade, eller deras anhöriga.

– Vi har en mycket allvarlig situation i Eskilstuna just nu, och det är viktigt att vi alla tillsammans tar ansvar för att öka tryggheten, säger Kristina Birath, Eskilstuna Kommuns tjänsteperson i beredskap.

Mer om lördagens skottlossning kan du läsa här: Ny skottlossning i Årby – man förd till sjukhus!

Mer om fredagens skottlossning kan du läsa här: Ny skottlossning i Eskilstuna!

Polisen har i nuläget ingen gripen gärningsman efter helgens båda skjutningar.

Mötesplats Årby håller extraöppet

Med anledning av lördagens skjutning i stadsdelen Årby kommer mötesplatsen i Årby Centrum att ha öppet idag söndag (27 mars) mellan klockan 11.00–21.00. Eskilstuna Kommuns beredskapsgrupp POSOM finns på mötesplatsen för att ge stöd, och det finns möjlighet till samtal. Både barn, ungdomar och vuxna är välkomna.

You May Also Like