Polisen spärrade igår kväll av det aktuella området…

Ännu en skottlossning i Årby!

En man i 20-årsåldern greps igår kväll i stadsdelen Årby i Eskilstuna. Det efter en misstänkt skottlossning. Den unga mannen är nu misstänkt för mordförsök.

Det började med att flera personer hörde av sig till Polisen vid niotiden igår kväll. Vittnen ska ha hört höga smällar i området. Flera polispatruller skickades i samband med det till Årby. Väl på plats kunde polisen till en början inte hitta något misstänkt.

Säkrat vissa fynd

Efter ett tag ska polisen dock ha säkrat vissa fynd som kan tyda på att en skottlossning faktiskt ägt rum. Polisen vill dock i nuläget inte gå in på vilken typ av fynd det rör sig om. Under arbetets gång igår kväll kontrollerade polisen ett flertal personer på platsen och flera hämtades också in till förhör. I samband med det grep polisen också en man i 20-årsåldern. Han är nu alltså misstänkt för mordförsök.

Mannen känd sedan tidigare

Den gripne 20-åringen begärdes under natten som anhållen av åklagare. Mannen är känd av polisen – han är sedan tidigare dömd för olika brott, bland annat våldsbrott. Han är i nuläget på sannolika skäl misstänkt för försök till mord efter händelsen igår kväll.

Brottsplatsundersökningen fortsätter

Den aktuella platsen spärrades igår kväll av och polisen fortsätter idag måndag med sina brottsplatsundersökningar. Det kan även bli aktuellt med fler vittnesförhör och andra utredningsåtgärder. Den som tror sig ha tips om gårdagens händelse är välkommen att ringa Polisen på telefonnumret 11414. I nuläget tycks ingen ha blivit skadad i samband med skottlossningen i Årby igår kväll…

You May Also Like