Cockney Rejects. Foto: Martin Wilson.

Cockney Rejects på besök i Linköping

Londonbandet Cockney Rejects är precis klara med sin Sverigeturné, jag tog en tur till Linköping där de spelade under lördagen. Trots att de är ett av mina favoritband var det ändå förbanden som var kvällens stora behållning.

Kvällens första band var Grå Vardag från Linköping, hemmaplan med andra ord. Deras Oi-influerade punkrock är ju otroligt allsångsvänlig vilket gör att man blir på bra humör, en perfekt inledning av kvällen med andra ord. De har verkligen en hitpotential i sina låtar och allra bäst var “Livets Hårda Skola” och “Vanliga Människor”. Det var roligt att äntligen få se Grå Vardag live.

Grå Vardag. Foto: Martin Wilson.

Kvällens andra band var Pastoratet från Tidaholm med omnejd. Jag har gnällt lite på deras skivor tidigare men efter det här framträdandet tar jag tillbaka allt. Vilken kanonspelning de gjorde med nästan alla låtar de har släppt under de senaste åren. De kändes dessutom väldigt samspelta där de båda gitarristerna verkligen kompletterar varandra. Med den här spelningen tog de sig in i mitt finrum när det gäller svensk punk.

Pastoratet. Foto: Martin Wilson.

Tredje bandet var Systemkollaps och precis som Grå Vardag är de också från Linköping. Det såg ut som att publiken uppskattade dem, själv lyssnade jag lite på håll och jag tror att det hade varit bättre om volymen på sången hade sänkts något. Allt kan ju tyvärr inte passa alla men de var i alla fall själva väldigt nöjda och det gläder mig.

Systemkollaps. Foto: Martin Wilson.

Sist ut var Cockney Rejects med en konstant skuggboxandes Jeff Turner på scen och de avverkade hitlåt på hitlåt. Tyvärr försvann udden rätt rejält när Turner, vad jag uppfattade det som skällde ut ljudkillen för att det blev rundgång och lämnade scenen 2-3 gånger. Jag tycker liksom inte att det finns plats för divafasoner på punkspelningar. När det blev ordning på ljudet kunde bandet fortsätta men då hade det förvandlats till ett antiklimax.

Cockney Rejects. Foto: Martin Wilson.

Som så många gånger tidigare visade det sig att det inte var huvudakten som gjorde kvällen värd att minnas. Cockney Rejects har en stark repertoar men det var ändå Grå Vardag och Pastoratet som gick segrande ur den här kvällen på The Crypt i Linköping.

Stort tack till Martin Wilson för foton. Fler av hans fotografier finns på hans Instagramkonto.

You May Also Like