Foto från Youtube

Celtic kan möta AIK i Europa League

Den senaste veckan har varit framgångsrik för Glasgowlaget Celtic. Förutom att ha slagit ut estländska Kalju i andra omgångens kval till Champions League har de även hunnit med en makalös premiär i Skotska Premiership.

Att Celtic skulle ta sig vidare i kvalet till Champions League stod mer eller mindre klart redan efter första matchen mot Kalju som slutade 5-0. Returen en vecka senare i Estland slutade 2-0. Det var ingen sprakande match men de grönvita gjorde vad som krävdes. 1-0 styrde en Kaljuspelare in i eget mål och det andra målet gjorde det ukrainska nyförvärvet Shved.

I lördags spelades premiären i den skotska ligan där Celtic ställdes mot St Johnstone. Vi fick se en mäktig inramning där dryga 58.000 åskådare välkomnade laget med hymnen You’ll never walk alone. Matchen dominerades av hemmalaget och slutade hela 7-0 efter bland annat ett hattrick av stekheta Ryan Christie. Säsongen kunde inte ha börjat bättre med andra ord.

Imorgon onsdag kl 20.00 är det dags för den tredje kvalomgången till Champions League. Här väntar Cluj från Rumänien som senast slog ut Maccabi Tel Aviv.

Ur ett svenskt perspektiv är mötet mellan Celtic och Cluj intressant. De som förlorar kan nämligen ställas mot AIK. För att det ska bli möjligt måste Solnalaget ta sig vidare från dubbelmötet med moldaviska Sheriff Tiraspol i Europa League. Där väntar ett playoff mot antingen Celtic eller Cluj. Det lag som vinner playoff-matchen går in i gruppspelet i Europa League.

Efter matchen på onsdag är det åter dags för Premiership där Celtic möter Motherwell på Fir Park.

Liknande artiklar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att använda kommentarsfunktionen förbinder du dig att:

  • Endast kommentera det som är relevant avseende artikelns innehåll.
  • Använda ett sakligt och vårdat språk.
  • Inte skriva kommentarer som innehåller personangrepp eller kan vara till skada för enskild person.
  • Inte kommentera samma kommentar upprepade gånger eller på liknande sätt störa eller sabotera diskussionen.

eFOLKET håller kontinuerlig uppsikt över publicerade kommentarer och tar bort kommentarer som bedöms bryta mot ovanstående punkter.

Kommentarer kan komma att raderas (gallras) sedan en viss tid förflutit efter publicering.

Kommentarer publiceras först efter granskning.

Läs vår personuppgiftspolicy