Foto: P. 2:0 målet av Armin Culum.

AFC Eskilstuna mot Gefle IF slutade 2–1 och med en glad ramsa

AFC Eskilstuna tog emot Gefle IF på Tunavallen i Eskilstuna under en lagom skön kväll i slutet augusti 2023.

Första halvlek

AFC började matchen med ett högt tryck och tempo, vilket rubbade Gefles rytm och balans så de blev mest positionsspel och kontringar från deras del.

Det första målet kom i den 28′ match minuten genom Mattis Adolfsson på pass av Aliyu Yakubu (hörna). AFC hade matchen under kontroll under den första halvleken även fast koncentrationen föll något mot slutet av den första halvleken (efter drygt 35 spelade minuter).

Andra halvlek

Den andra halvleken inleddes starkt av AFC och de lyckades med att göra mål genom Armin Culum 51′ som var framspelad av David Palomino.

Efter det andra målet så började AFC slappna av, speciellt i sitt positionsspel, och det var motståndarlaget inte sena att utnyttja. De gjorde mål genom Nils Eriksson i den 67′ minuten på assist av York Rafael.

Under den senare delen av andra halvlek var AFC inte lika trygga i sitt positionsspel, och de föll tillbaka lite för mycket. De gjorde en bra match och vann slutligen med 2:1 och klarade 3 viktiga poäng.

De skulle kanske tjäna på att bygga upp sina anfall lite mera metodiskt när de ska bevaka sin ledning. Men det gick bra.

AFC Eskilstuna ligger just nu på en 8:de plats i tabellen.

Utmärkande för AFC under kvällen:

Mattis Adolfsson, förutom målet så har han bra positionering och blick för spelet.

Utmärkande för Gefle IF:

Deras kontringarna var konstant farliga och deras lagspel verkar något vassare än AFCs även fast Gefle förlorade idag.

‘Fashion Statement’:

Vinnare: Leo Englund (de rosa dojorna syntes, mer än väl).

På Läktaren

Läktaren dominerades av den yngre klacken som med sin entusiasm och sitt spontana trummande gav oss alla energi. En av de förbipasserande AFC-spelarna log uppmuntrande när han värmde upp.

Vi avslutar med ett rungande citat från klacken:

VI ÄR AFC!!!

/P

You May Also Like