Celtic firar med sina fans. Foto: SPFL, Youtube

Celtic fortfarande obesegrade i ligan

I söndags spelades årets första derby i Glasgow mellan Rangers och Celtic. Det blev en tuff drabbning som Celtic till slut vann med 2-0 och är därmed fortfarande obesegrade i skotska ligan.

Trots att det smällde rejält vid flera tillfällen under matchen var det en byxdragning och en spelförstörelse i slutet av matchen som renderade i de första gula korten. Det är ganska normalt att domaren låter ribban ligga högt vid dessa matcher. Men ingen hade kunnat klaga på om det delats ut kort redan i första halvlek.

Celtic tog kommandot i inledningen och hade mycket bollinnehav men det hindrade inte Rangers från att skapa några farliga chanser. Men i det stora hela var det mer kamp än fin fotboll. Scott Brown älskar dessa matcher och gjorde en riktigt bra insats, han lägger aldrig några fingrar emellan.

32 minuter in i matchen var det de 800 Celticsupportrarna som skulle få jubla efter ett slarvigt Rangersuppspel. Mikey Johnston vann en boll och kunde frispela Edouard som inte gjorde något misstag och säkert rullade in bollen till en bortaledning. Glädjen bland bortasupportrarna var givetvis enorm.

Kampen fortsatte även i andra halvlek och Celtic var nära 2-0 vid flera tillfällen men Rangers målvakt spikade igen temporärt. För målet skulle ändå komma. Efter en snygg kontring med Edouard och Ntcham frispelades Jonny Hayes som kunde slå in sin egen retur i den 93e minuten. Matchen var så klart avgjord då.

I matchens sista sekunder tappade Rangers Jordan Jones fattningen totalt när han brutalt sparkade ner Celtics nyförvärv Moritz Bauer, då kunde inte domaren undvika att plocka fram det röda kortet. Rangers försökte pressa på i slutet av matchen men Jullien var en gigant i mittförsvaret.

Nu väntar ett landslagsuppehåll innan Celtic möter Hamilton borta på New Douglas Park. Efter det spelar Celtic sin första match i Europa League borta mot franska Rennes.