Foto: Phillip Kofler, Pixabay

Allsvenskan efter fyra omgångar

Efter fyra spelade omgångar kan man konstatera att IFK Norrköping har dragit ifrån i toppen med fyra raka segrar. I botten hittar vi krislagen Östersund och Helsingborg. Den stora debatten har dock handlat om Dplay som sänder matcherna.

Kanske ska jag vara glad över att Norrköping har gjort det där rycket för på andra plats ligger Varberg. Jag lovade ju att äta upp min hatt om västkustlaget skulle toppa tabellen efter fem omgångar. Det finns ingen möjlighet för Varberg att nå Norrköpingskamraterna efter nästa omgång. Så på torsdag när omgång fem är färdigspelad blir det ärtsoppa med fläsk i stället för en torftig hatt.

Men om jag får bestämma ska inte Varberg ta några poäng i kommande omgång. De möter nämligen mitt Hammarby som måste börja prestera mycket bättre än föregående matcher. Bajen ser ut att vara det lag som lider mest av tomma läktare. De har inte nått upp till höstens nivå över huvud taget och trots vetskapen om att förra årets succésäsong också började knackigt finns det en stor besvikelse från supportrarna med all rätt.

Djurgården inledde säsongen med att besegra Sirius men åkte sedan på två förluster. Men senast mot Kalmar FF på hemmaplan lossnade det rejält för Stockholmarna. När domaren blåste av stod blåränderna som segrare med ett 5-0 där Fredrik Ulvestad noterades för ett hattrick. Nicklas Bärkroth som har sett riktigt pigg ut i inledningen blir borta en tid på grund av skada. Det är ett avbräck för Djurgården då han sett riktigt pigg ut i inledningen av serien.

AIK var nära att plocka tre poäng hemma mot Malmö men tappade sin 2-0 ledning efter att Malmö fått två straffar, den sista på övertid. Gnagets tränare Rickard Norling är självkritisk efter att ha gjort alla byten med 20 minuter kvar av matchen. När den rutinerade backen Pär Karlsson fick kliva av på grund av skada fick AIK spela resten av matchen med 10 man.

IFK Göteborg slog ut Hammarby i Svenska Cupen efter en del dramatik. I Allsvenskan har det inte gått fullt lika bra. De två senaste matcherna har slutat 2-2, det är matcher där göteborgarna får vara nöjda med en poäng. Mot Mjällby kom kvitteringen på övertid. Nu väntar ett riktigt klassikermöte mot AIK.

De som haft det allra tyngst är varken bottenplacerade Helsingborg eller Östersund, nej det är Dplay som sänder matcherna. Kritiken har haglat på sociala medier, det har varit lynchstämning då tjänsten varit undermålig för många. Och jag kan förstå det, när Dplay är enda chansen att få se sitt lag och det inte fungerar, klart att folk blir upprörda.

De kommande omgångarna blir både viktiga och intressanta. För tillfället skiljer det bara tre poäng mellan tvåan Varberg och Falkenberg som ligger på fjortonde plats. Det är med andra ord jämnt än så länge och jag är ganska säker på att tabellen kommer att se annorlunda ut om ytterligare fyra omgångar. Jag återkommer i ämnet, var så säker.

You May Also Like