Celtic tog en ny viktig seger i Europa League

Under torsdagskvällen kom italienska Lazio på besök till Glasgow för den tredje omgången i gruppspelet i Europa League. Det var Lazio som tog ledningen men när domaren blåste av matchen hade Celtic vänt och vunnit med 2-1.

Under den senaste tioårsperioden hade inte Celtic lyckats vinna mot italienskt motstånd en enda gång. Nu är äntligen den trenden bruten men det satt långt inne. Celtic gjorde en riktigt bra insats och såg riktigt pigga ut. Lazio spelade typiskt italienskt med fokus på det defensiva och kontringar.

Det var just en kontring som skulle ge bortalaget ledningen. Lazzari kom så gott som fri i straffområdet och kunde dunka in 0-1. Orättvist men inte förvånande. Det ska ändå sägas att Celtic har fått riktigt bra ordning på försvaret, nu hängde de inte med i omställningen men över lag ser det riktigt stabilt ut.

Trots underläget behöll Celtic tålamodet i andra halvlek. Det var en period på 15 minuter som spelet såg något sämre ut samtidigt som italienarna maskade så fort det fanns tillfälle. 65 minuter in i matchen hade Lazio ännu en kontring men där räddade stolpen Celtic och bara någon minut senare skulle Celtic Park explodera.

Edouard som haft det svårt att komma någonstans under matchen hittade Christie i straffområdet som inte gjorde något misstag, 1-1 var ett faktum. Efter det hade båda lagen några farliga chanser men Celtic skulle dra det längsta strået när Jullien nickade in 2-1 på hörna i den 89e minuten. Stämningen på arenan var elektrisk då.

De fem stopptidsminuterna blev nervösa och precis i slutet fick Celtics målvakt Fraser Forster kliva fram som en riktig hjälte då han lyckades rädda en riktigt tungt skott från en bit utanför straffområdet. Det kanske till och med blir årets räddning.

Efter tre spelade omgångar leder Celtic sin grupp med en poäng för rumänska Cluj. Nästa match spelas borta mot Lazio den 7 november.