Bild av: /P.

AFC Eskilstuna mot Jönköpings Södra 2:2

Första halvlek: en halvlek av missade möjligheter

Jönköping inleder matchen starkt, tar initiativet och lyckas bryta dödläget med ett mål vid 25:e minuten av Arvid Eriksson. Trots detta visar AFC tecken på offensiv närvaro, men en bränd chans på öppet mål vid 30:e minuten understryker deras svårigheter framför mål.

AFC:s klack försöker uppmuntra sitt lag med ramsor, men laget verkar fastna i defensiva spelvanor. Istället för att pressa framåt, tenderar de att spela bakåt, vilket hindrar deras framsteg i offensiven.

Andra Halvlek: en berg-och-dalbana av känslor

AFC inleder andra halvlek med en rivstart, kvitterar direkt vid 47:e minuten genom Armin Culum och tar ledningen bara tre minuter senare (50′) självmål. Med två snabba mål och ett uppsving i tempot, ser vi ett helt förvandlat AFC som återupplivar matchen. Klackens jubel är trummande, medan Jönköping verkar chockade och kämpar för att hitta tillbaka till sitt spel.

Men vid 75:e minuten leder till brist på fokus att AFC slarvar bort sin ledning, vilket resulterar i en kvittering till 2:2. Matchens sista minuter präglas av trötthet, med misstag från bägge sidor. Trots att lagen försöker att säkra en seger, slutar matchen oavgjort i en intensiv andra halvlek. AFC Eskilstuna är för närvarande näst sist på 27 poäng och 15:e plats.

En kort analys

Jag var osäker på om AFC gjorde rätt när de sparkade sin förra tränare, men de klarade 1 poäng idag så vi får se, om de lyckas vinna sista matchen hemma så har det ett starkare utgångsläge inför nästa säsong, men vi får se? Vi hoppas på det bästa!